Чт, 2024-03-28, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:09
Картину "Електричний дріт" Ліхтенштейна, яка зникла 42 роки тому, знайдено у Нью-Йорку
Інші останні Новини світу
У Нью-Йорку знайдено картину одного з найбільших представників поп-арту Роя Ліхтенштейна "Електричний дріт" (Electric Cord), про місце зберігання якої нічого не було відомо останні 42 роки. Про це повідомляє "Lenta.ru", посилаючись на сайт телеканалу Fox News.

Робота, написана в 1961 році, належала галеристу і колекціонеру Лео Кастеллі, який придбав її за 750 тисяч доларів. Зараз картина оцінюється в 4 мільйони доларів.

Полотно, що зображує тільки електричний провід, зникло в 1970 році, коли власник картини передав її на реставрацію. Знайшли картину в останній тиждень липня 2012 року - фонд Роя Ліхтенштейна зв'язався зі вдовою галериста істориком мистецтв Барбарою Кастеллі і розповів, що робота Ліхтенштейну знаходиться на складі, де зберігаються арт-об'єкти. За даними New York Daily News, туди картину, яку збиралися продати, надіслала галерея з Боготи Quinta Galeria.

На даний момент Верховний суд заборонив вивозити або продавати "Електричний дріт", який значиться в міжнародній базі вкрадених та загублених творів мистецтва. Поки що достеменно не визначено власника картини; головним претендентом на неї є вдова Кастеллі, яка після смерті чоловіка в 1999 році отримала у спадщину його галерею.

"Електричний дріт" Ліхтенштейна, чия персональна виставка пройшла в галереї Кастеллі в 1962 році, виставлявся лише одного разу - в Музеї сучасного мистецтва в Нью-Йорку.

Найдорожчою картиною Роя Ліхтенштейна, яку продали на торгах, на тепер є "Спляча дівчина" (1964). 9 травня аукціонний будинок Sotheby's виручив за неї 44,9 мільйона доларів.

Зауважимо, що раніше у Греції було знайдено картину фламандського художника XVII століття Петера Пауля Рубенса, викрадену з музею в Бельгії у 2001 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: 42 роки, Нью-Йорку, картину Електричний дріт Ліхтенштей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]