Чт, 2024-04-25, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:37
Каже, у Яресько мало шансів - Ложкін заявив, що не претендує на посаду прем'єра.
Інші останні Політичні новини

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін заявив, що не претендує на посаду прем`єр-міністра України.

Про це він розповів у ефірі "Радио Вести".

Відповідаючи на питання журналіста, чи претендує він на посаду глави уряду, Ложкін заявив: "Не претендую, більш того, в книжці ("Четверта Республіка. Чому Європі потрібна Україна, а Україні - Європа" - ред) про це в передмові написано".

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на свої джерела в Адміністрації президента повідомляли, що кандидатуру Ложкіна нібито розглядають для призначення в уряд.

В той же час він підкреслив, що нового прем`єра мають підтримати хоча б три парламентські фракції.

"Безумовно ( Арсеній Яценюк- ред), коли-небудь піде (з посади прем`єр-міністра - ред). Зараз ведуться активні переговори з формування можливої нової коаліції або за збереження старої", - сказав Ложкін.

"Зараз питання не в тому, чи йде Яценюк, а чи буде сформована нова коаліція і під кого. Основні претенденти відомі – Яресько і Гройсман, і, залежно від того, кого підтримають хоча б три парламентські фракції, той, ймовірно, і буде проголосований прем`єром", - сказав він.

За його словами, у ВР багато хто не підтримує ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Наталія Яресько.

"Мені складно зараз оцінювати шанси, тому що я не розумію до кінця підсумків коаліційних переговорів", - відзначив він.

"Дуже багато хто не підтримує в принципі в депутатському корпусі ідею повністю технократичного уряду, яку пропонує Яресько і, напевно, це знижує її шанси", - сказав Ложкін.

Однак, на його думку, прихід технократів у кризовий період, у період відсутності консенсусу між ключовими політичними гравцями є одним із можливих виходів з кризи.

Крім того, Ложкін відзначив, що "команда Яценюка, в моєму уявленні, зокрема і Яресько готова підтримати".

Також, за його словами, крім Яресько, на посаду нового прем`єр-міністра України претендує спікер ВР Володимир Гройсман.

Нагадаємо, що глава АП нещодавно написав книгу про те, навіщо Європі Україна. Презентація книги Ложкіна відбулася в готелі Інтерконтиненталь.

Уривки з цього твору масово цитують в соцмережах. Для прикладу, уривок про російську культуру:

"Майбутнє України - як би ми до цього не ставилися - нерозривно пов'язане з майбутнім Росії. Справа не в трьохсотрічній (хтось скаже - тисячолітній) історії боротьби, взаємопроникнення і співіснування двох країн в межах загальної євразійської імперії.

Чинник Росії, наслідки російської агресії ще довго визначатимуть економічний і політичний порядок денний Четвертої республіки. Швидка нормалізація стосунків маловірогідна. Проблеми модернізації армії, проблема Криму, проблема Донбасу - я вже не говорю про проблему переорієнтації українського експорту на захід, не вирішується ні за рік, ні за два. Не менш складний характер і у питань гуманітарного характеру. Українська політична нація тільки приступає до вироблення тверезого погляду на імперську спадщину, на місце і роль класичної і сучасної російської культури в житті країни.

Цей процес має стосунок не лише до зовнішньополітичних аспектів існування республіки, але і до політики внутрішньої. Мільйони українських громадян історично тяжіють до російської культури, та що там тяжіють - просто є носіями російської культурної традиції. Наше завдання - зробити так, щоб вони не почували себе чужими усередині українського політичного проекту".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: посада прем'єра, шанси, Ложкін, яресько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]