Чт, 2024-03-28, 16:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:39
Кажуть у Генпрокуратурі, що не висували жодних обвинувачень на адресу Яценюка
Інші останні Політичні новини

Генеральна прокуратура України не висуває жодних обвинувачень на адресу прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, а кримінальне провадження про хабар при призначенні керівника "Концерну РРТ" Володимира Іщука було зареєстровано за рішенням суду, заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

"У нас було звернення від депутата Капліна (позафракційний народний депутат Сергій Каплін – ред.) з повідомленням, що нібито мали місце такі обставини (хабар за призначення голови РРТ – ред.). Відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу, воно було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, і йому було присвоєно номер. Після цього прокуратура викликала Капліна до нас на допит, щоб він дав оголошення щодо тих обставин, про які він повідомляв у зверненні. На жаль, на наші запрошення він не відреагував, пояснень не надавав", - повідомив Куценко в ефірі телеканалу "112 Україна" в середу, 13квітня.

Також, за словами прокурора, для надання свідчень до прокуратури викликали нефракційного народного депутата, члена парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Дмитра Добродомова, який подав до Генпрокуратури відповідний запит, але і він не з'явився.

Куценко наголосив, що прокуратура зареєструвала це провадження не самостійно, а за рішенням суду. "Воно як тільки прийшло до нас до прокуратури, то прокурори вже побачили в ньому відсутність складу злочину, але суд прийняв рішення зобов'язати нас його зареєструвати", - пояснив Куценко.

"У відповіді Севрука (в. о. генпрокурора Юрія Севрука на депутатський запит Добродомова – ред.) чітко зазначено, що провадження фактове, тобто за фактом. І він відповідає Добродомову, що є таке провадження, воно зареєстровано, але воно є фактовим, тобто жодних звинувачень Арсенію Яценюку від нашої сторони не було", - наголосив Куценко.

Тим часом журналіст Сергій Щербина повідомив, шо провадження щодо Яценюка сьогодні, 13 квітня, уже закрили.

"У Генпрокуратурі вирішили швиденько зняти загрозу політичним домовленостям. Учора нардеп Добродомов заявив, що проти Яценюка ведеться розслідування з мотивів отримання хабара в розмірі 3 мільйонів доларів за призначення директором держконцерну РРТ Володимира Іщука. Розслідування справді було. Але сьогодні слідчий оперативно підписав постанову про його закриття, копію якого подарували добрі люди з ГПУ", - написав Щербина на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, провадження було порушено ще в серпні 2015 року за зверненням Капліна.

"Судячи з документу, нічого істотного, крім звернення Капліна, у справі не було. Та й ніхто не згадував про нього до вчорашнього дня. Мабуть, група товаришів вирішила використовувати цю справу для звеселяння переговорів щодо нового Кабміну", - написав журналіст.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України у відповідь на запит нефракційного народного депутата Добродомова підтвердила наявність кримінального провадження за фактом отримання хабара у розмірі 3 млн дол. прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком за призначення на посаду керівника Концерну "РРТ" Володимира Іщука.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: Генпрокуратура, жодних обвинувачень, адреса Яценюка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]