Пт, 2024-04-19, 06:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Харків і Одеса посилюють заходи безпеки
Інші останні Новини з регіонів України


  Резервний фонд Харківської області збільшено до 60 млн грн. на випадок різних надзвичайних ситуацій. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Райнін на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій, передає сайт ХОДА. Ці кошти, за його словами, у повному обсязі дадуть змогу гарантувати безпеку і життєдіяльність жителів області.

Мер Одеси через теракти хоче встановити на вулицях відеокамери

Обласний голова зазначив, що за участю фахівців у регіоні підготували майже 2 тис. санітарних інструкторів. Щодня на патрулювання вулиць виходить понад 1 тис. працівників міліції, а біля найважливіших об'єктів встановлені постійні пости і легка бронетехніка. Крім того, посилено охорону об'єктів метрополітену.

"Під моїм головуванням проведено розширену нараду з участю всіх правоохоронних органів регіону. Ми склали відповідний план дій з конкретними рішеннями, у тому числі протягом двох-трьох тижнів здійснити відповідні проектні роботи і розпочати будівництво фортифікаційних споруд у місцях, які вважаються спеціалістами найбільш небезпечними", - сказав Райнін.

Голова ХОДА додав, що в області значно активізувалася пропагандистська та інформаційно-роз'яснювальна робота з використанням ЗМІ та носіїв наочної агітації, у тому числі на транспорті. А також поліпшена робота з волонтерськими та громадськими організаціями патріотичної спрямованості.

"Оперативна обстановка в області досить складна. Я можу сказати, що і прокуратура області, і МВС і СБУ працюють разом, і все буде зроблено для того, щоб протистояти диверсійним актам", - підкреслив Райнін.

Раніше повідомлялось, що теракти, які відбуваються у Харкові, зазвичай готують у Бєлгороді Російської Федерації. Про це заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

Мер Одеси через теракти хоче встановити на вулицях відеокамери

Мер Одеси Геннадій Труханов розпорядився у зв'язку з терактами передбачити витрати на встановлення на вулицях камер відеоспостереження і посилити патрулювання. Про це Труханов заявив на апаратній нараді, передає УНІАН.

Зокрема, він розпорядився внести відповідні зміни до програми "Безпечне місто".

"Ми всі знаємо, що у нас відбувається – вибухи. Слава Богу, що ніхто не постраждав. Той, хто це (вибухи) влаштовує, хоче, щоб Одеса з миролюбного міста перетворилася на вогнище нестабільності, на вогнище неспокою. Ми маємо все зробити для того, щоб убезпечити місто", - заявив Труханов.

Він зазначив, що встановлення камер зовнішнього спостереження має на меті, у першу чергу, запобігання вибухам та збільшення розкриття злочинів.

Раніше співробітники Служби безпеки України знешкодили в Одесі дві розгалужені злочинні групи, які вчинили теракти біля офісів політичних сил, волонтерських рухів, важливих об’єктів життєдіяльності міста.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Харків і Одеса посилюють заходи без | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]