Сб, 2024-04-20, 14:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:27
Хочуть ідентифікувати усіх абонентів мобільного зв’язку
Інші останні Новини світу науки і технологій

В Україні планують зробити обов’язковою ідентифікацію усіх користувачів мобільного зв’язку. З цією метою буде внесено зміни в закон "Про електронні комунікації".

Відповідний законопроєкт з'явився 11 серпня на сайті Комітету з питань цифрової трансформації. Його метою є допомога у протидії сірому імпорту та захисту персональних даних користувачів.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що поширення онлайн сервісів, перехід на електронну взаємодію суспільства та держави є логічним наслідком технологічного прогресу.

Проте, у той час, коли українці все більше користуються інтернет-послугами, збільшується й кількість випадків шахрайства. Додається, що за умови отримання 85% абонентів в Україні послуги мобільного зв’язку анонімно, проблема набуває характеру загальнонаціональної.

Згідно з інформацією лише одного з операторів мобільного зв’язку, його підрозділом з моніторингу виявляється та розслідується щомісяця близько 15 000 випадків шахрайських дій абонентів.

У Комітеті цифрової трансформації зазначають, що кінцевий користувач зобов’язаний здійснити ідентифікацію у постачальника електронних комунікаційних послуг у порядку, встановленому правилами надання та отримання послуг.

Там додають, що оскільки більшість абонентських номерів сьогодні вже "прив'язані" до конкретних осіб через банківські послуги, реєстрація у постачальників електронних комунікаційних послуг є лише формальністю.

Наразі пропонують встановити перехідний період до 1 січня 2025 року, під час якого абоненти зможуть ідентифікуватися. Водночас пропозиції по законопроєкту прийматимуть до 21 серпня 2021 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: ідентифікація абонентів мобільного | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]