Пт, 2024-04-19, 02:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Ходорковський - якщо Путін не видасть Януковича, він причетний до розстрілу людей на Евромайдані
Інші останні Новини російської федерації

Відмова президента РФ Володимира Путіна від співпраці з Міжнародним кримінальним судом в Гаазі з розслідування силового придушення Евромайдана у лютому 2014 року свідчитиме про причетність російського керівництва до злочинів режиму Віктора Януковича, заявив Михайло Ходорковський під час відеомосту з російськими журналістами. Матеріали зустрічі у формі "питання-відповідь" 6 червня опубліковані на сайті ізраїльського "9 каналу".

"Власне кажучи, це те, що я і сказав нашим шановним представникам влади: хлопці, видайте Януковича до Гааги. В Україну не треба. Його там вб'ють, а це неправильно. Видайте його до міжнародного суду. Якщо ви не хочете його видавати, отже, ви у цьому замішані", - зазначив політик.

За словами Ходорковського, подальше перебування Януковича на території Росії є "ключовим питанням", на яке російській владі "належить дати відповідь найближчим часом". "Або вона (влада - рос.) замішана у розстрілі беззбройних, або вона повинна видати Януковича до міжнародного суду. Щоб його судили публічно. Нехай розповість, що було насправді. 80 цивільних людей, убитих, як худоба на бойні, - це те, за що усе ж треба відповідати", - наполягає Ходорковський.

На думку Ходорковського, силове придушення антипрезидентських акцій протесту було погоджено Януковичем з офіційною Москвою:

"Я задав потім запитання: у Москві хто видав Януковичу добро на такі дії? Зрозуміло ж, що йому дали добро. Тому що те, що він зробив, поставило його в ряд злочинців. Він дав команду стріляти по беззбройному натовпу".

21 лютого Янукович самоусунувся від виконання своїх конституційних повноважень.

Зараз він переховується на території Росії, звідки за даними Генеральної прокуратури України керує і фінансує тероризм на Донбасі.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: розстрілу людей, Януковича, Путін, Ходорковський, Евромайдані | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]