Вт, 2024-04-16, 12:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:04
Хто за єдину Україну - понад 5 тисяч, прихильників федералізації близько 400 осіб - Харків мітингує. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У Харкові на площі Конституції перед пам'ятником Незалежності України близько 250 активістів Евромайдана проводять мітинг з вимогою до влади рішучіше боротися проти сепаратистів. Про це повідомляє УНІАН. Мітингувальники вимагають від силових структур України рішучіше боротися і заарештовувати сепаратистів не тільки в Слов'янську, але й в інших містах Донбасу, де вони проявляють активність.

У них в руках національні прапори і транспаранти з написами "Ні - терору. Ні- окупації. Нас не здолати", "Знає Бог, Україна переможе", "Путін, кривавий вбивця, зупинись", "Ми не здамося без бою", "Мені соромно за свою батьківщину, Росію", "Сепаратизм - ні", "Місце Путіна не в історії, а у в'язниці".

"Мітинг називається "Україна повинна бути сильною", тому що нам, чесно кажучи, набридло, що ми постійно перебуваємо в позиції жертви, що ми постійно чогось боїмося. Ми на своїй землі, тому ми хочемо сказати: досить няньчитися з сепаратистами. Треба, щоб влада діяла рішуче в рамках закону, треба затримувати сепаратистів і наводити порядок в Україні. Ми хочемо показати, що Харків - це Україна, і ми будемо боротися за це", - сказав один з координаторів Евромайдана в Харкові Володимир Чистилін.

По завершенні мітингу його учасники приєдналися до передматчевої загальної ходи уболівальників харківського "Металіста" та дніпропетровського "Дніпра". Його провели близько п'яти тисяч уболівальників на знак єдності України.

Хода триватиме від площі Конституції в центрі міста до стадіону "Металіст", де о 19:30 розпочнеться футбольний матч між харківською і дніпропетровською командами. Колона учасників ходи несе символіку харківського "Металіста" та дніпропетровського "Дніпра", а також велику кількість державних прапорів України.

Фанати підкреслили, що незважаючи на давню ворожнечу клубів вболівальників, ультрас об'єдналися перед загрозою з боку РФ. Під час ходи вони співають гімн України і свої фанатські пісні, зокрема, про Путіна.

Вони також розгорнули банер з написом "Єдина країна", скандують: "Слава Україні - Героям слава", "Слава нації - смерть ворогам", "Україна - понад усе", "Одна єдина соборна Україна".

За даними міліції, в ході беруть участь не менше 5 тисяч уболівальників. Колону супроводжує значна кількість правоохоронців.

У той же час до пам'ятника Леніну на площі Свободи вийшли на мітинг близько 400 прихильників федералізації України. Учасники мітингу вимагають проведення місцевого референдуму з питання федералізації, надання російській мові статусу другої державної, а також позаблокового статусу України.

Крім того, мітингувальники вимагають провести прозоре і об'єктивне розслідування стрілянини, яка сталася в березні на харківській вулиці Римарська біля офісу організацій "Просвіта" і "Патріот України", в результаті чого загинули двоє учасників Антимайдану.

Крім того, люди засуджують застосування Збройних сил для придушення "акцій протесту на сході України".

Сепаратисти вийшли з прапорами РФ, СРСР, так званої Харкісської народної республіки, кількох громадських організацій, Георгіївськими прапорами. У декого в руках транспаранти з написами: "Підтримаємо Донбас", "Харків, вставай", "НАТО - ні". Учасники мітингу скандують: "Хунту геть", "Референдум", "Перша столиця фашистів не боїться", "Не забудемо, не пробачимо".

Також у Харкові на площі Свободи невідомі розірвали державний прапор України, вивішений на флагштоку біля меморіального знака "Камінь на честь самовизначення української нації 16 липня 1990 - Декларації про державний суверенітет України".

На самому Камені приклеєна наклейка у вигляді російського прапора з написом "Росія, захисти від геноциду!" Знизу на флагштоку прив'язана георгіївська стрічка.

Не обійшлося без сутичок між двома групами мітингувальників. Сталася бійка ульстрас "Металіста" і "Дніпра" з групою молодих людей з георгіївськими стрічками. Постраждало кілька людей.

Нещодавно відома пісня ультрас "Металіста" і "Шахтаря" "Путін - х * йло " стала трендом в соцмережах - з нею створюють цікаві відео та коуби.

Не так давно мітинг у Харкові з вимогою федералізації України підтримали близько 300 осіб.

Через кілька днів у центрі Харкова близько 1,5 тисячі прихожан церков різних конфесій провели молебень за єдність України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Харків. ВІДЕО, 400 осіб, федералізації, за єдину Україну, 5 тисяч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]