Вт, 2024-03-19, 08:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:06
Хуг - російські найманці блокують відкриття пункту пропуску "Золоте", ускладнюючи гуманітарну ситуацію
Інші останні Надзвичайні новини

Під час свого чергового візиту на Донбас, який триватиме до 11-го серпня перший заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг зазначив, що для переміщення людей та автомобілів через лінію зіткнення на Луганському напрямку необхідно відкрити повноцінний контрольний пункт в’їзду-виїзду.

Про це Цензор.НЕТ повідомили в прес-центрі штабу АТО.

У повідомленні зазначено: "На сьогоднішній день для сполучення між Луганською областю та ОРЛО функціонує лише один єдиний пішохідний КПВВ "Станиця Луганська" по мосту через річку Сіверський Донець. Александр Хуг особисто пройшов по ньому пішки з багажем у 35-градусну спеку та пересвідчився що він давно потребує ремонту, а сам перехід по ньому за складних кліматичних умов доволі важкий.

Українська сторона в повній мірі підтримує необхідність позитивного вирішення питання щодо відкриття майже повністю готового до роботи КПВВ "Золоте" поблизу міста Попасна, яке дозволить перерозподілити частину пасажиропотоку та в значній мірі розвантажить КПВВ "Станиця Луганська", значно покращивши тим самим гуманітарну ситуацію в регіоні. Крім того, відкриття КПВВ "Золоте", дозволить провести якісний ремонт мосту на КПВВ "Станиця Луганська", технічний стан якого загрожує безпечному пересуванню по ньому мирного населення.

Українська сторона СЦКК неодноразово зверталася до російської сторони СЦКК щодо сприяння у відкритті КПВВ "Золоте", але і досі, будь-яка реакція керівництва ОРЛО на ці звернення відсутня.

Свідоме блокування вирішення цього питання свідчить про те, що керівництво ОРЛО продовжує цинічно ігнорувати інтереси цивільного населення по обидва боки лінії зіткнення, демонструє зацікавленість у погіршенні гуманітарної ситуації в регіоні та прагне подальшого загострення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: російські найманці, Хуг, пропуск Золоте, гуманітарна ситуація, блокування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]