Вт, 2024-03-19, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
"Кіборги" знищили майже 60 російських спецназівців і бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Радник президента України та волонтер Юрій Бірюков повідомив, що захисники донецького аеропорту сьогодні знешкодили 27 російських спецпризначенців та близько 30 бойовиків.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Оперативна про донецький аеропорт, 20.56 понеділка: загалом, чутки про якийсь спецназ з Росії - не чутки. Прибуло кілька десятків якихось специфічних "космонавтів", які повели масу організмів на штурм. Загалом, якщо потім росіяни говоритимуть про нас як про негостинну націю - не дивуйтеся. За даними перехоплення "Сепаррадіо" - 27 спецпризначенців вирушили сьогодні вранці додому, у затишних трунах", - написав він.

Також, за даними Бірюкова, "близько 25-30 місцевих організмів теж закінчили свій життєвий шлях. Поранено двох польових командирів".

Напередодні повідомлялося, що бойовики для штурму задіяли бійців російського спецназу. Українські захисники летовища вкотре відбили атаку супротивника. Нападники відступили, зазнавши великих втрат.

Під Дебальцевим невідомі атакували тактичну групу РФ, у Станиці Луганській противник перекидає техніку

За минулу добу зафіксовано більш як 50 обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Зокрема, за напрямками: - Донецький - 26 обстрілів; - Луганський - 15; - Дебальцевський - 7; - Первомайський - 4.

Про це повідомляє група "Інформацайний опір".

У районі аеропорту Донецька і н.п. Авдіївка тривали запеклі бої. Після перегрупування і доукомплектування підрозділи російсько-терористичних військ вчинили низку атак, завдаючи флангового удару кількома штурмовими групами за підтримки бронетехніки і під прикриттям артилерійського вогню. У свою чергу, українським військам шляхом здійснення артилерією вогневих ударів по зосереджених і атакувальних формуваннях противника вдалося зірвати ці атаки. Проте противник активно завдавав мінометних ударів у районі аеропорту, н.п. Піски і південніше Авдіївки.

У районі н.п. Дебальцеве зведена тактична група одного з мотострілкових з'єднань армії РФ, висуваючись у район бойового призначення, була обстріляна і атакована із засідки невстановленим підрозділом. Є загиблі і поранені, знищено дві одиниці техніки.

Також поблизу Дебальцевого противник прагне нарощувати своє угруповання, перекидаючи в даний район через н.п. Красний Луч додаткове озброєння і бойову техніку. Зафіксовано щонайменше 2 конвої постачання, до складу яких входили буксирувальні артилерійські системи (всього до 12 од. артилерії).

У район н.п. Станиця Луганська противник партіями перекидає бронетехніку (включаючи танки, по 3-4 одиниці за раз). Бронетехніка перекидається від кордону з РФ, під прикриттям артилерійського обстрілу позицій українських військ, "перекатом", з ретельним дотриманням маскування. Одночасно в даному районі мобільні групи противника, посилені бронетехнікою, прагнуть відтіснити українські війська від р. Сіверський Донець, чергуючи обстріли зі спробами атак. Танки противником застосовуються розрізнено, переважно як засіб вогневого посилення піхотної групи (до 1-2 одиниць). Відзначається висока активність мінометних розрахунків терористів.

У районі н.п. Новоазовськ одна з диверсійно-розвідувальних груп противника, під час виходу з території, контрольованої українськими військами, була виявлена і обстріляна бойовою охороною українських військ. В результаті, поспішно прориваючись на контрольовану бойовиками територію, зазначена ДРГ вийшла на власні МВВ (мінно-вибухові загородження). Є вбиті та поранені.

Біля Донецького аеропорту вночі активних бойових дій не зафіксовано - штаб

За минулу добу бойовики здійснили 52 атаки на позиції сил АТО, використовуючи артилерійсько-мінометний вогонь.

Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці в Facebook.

У зоні Донецького аеропорту протягом ночі активних бойових дій не зафіксовано.

"У зону ураження ворожої артилерії потрапили населені пункти: Донецьке, Попасна, Старий Айдар, Кримське, Макарове, Щастя, Станиця Луганська, Сокільники, Піски, Донецьк, Авдіївка, Петровське, Миколаївка, Новобахмутівка, Славне, Невельське, Тоненьке, Мар'їнка, Артемове, Дебальцеве, Майорське, Шуми, Нікішине", - йдеться в повідомленні.

Протягом доби надійшла інформація про поранення чотирьох і загибель двох мирних жителів.

На Маріупольському напрямку посилено заходи для боротьби з диверсійними групами противника і БПЛА.

"Артилерія сил АТО завдала 25 вогневих ударів для придушення вогневих позицій бандитів. Наголошуємо, що у відповідь вогонь відкривається тільки в тому випадку, коли в зоні ураження немає мирних жителів", - зазначають у штабі. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: кіборги знищили, 60 російських спецназівців і бойови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]