Пт, 2024-03-29, 14:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Києву натякнули, що знижку на газ можна отримати і без долучення до Митного союзу
Інші останні Економічні новини
Посол Російської Федерації Михайло Зурабов заявляє, що Україна і Росія можуть домовитися про зниження ціни за російський газ поза контекстом питання вступу до Митного союзу, проте вступ до МС гарантує знижку на газ.

"Те, що я зараз знаю з приводу того, як передбачається в подальшому реалізувати співробітництво в газовій сфері, з урахуванням української ГТС, ціни на російський газ і ряду суміжних питань, все це свідчить про те, що російське і українське керівництво знайшли підходи, згідно яким може відбутися зниження ціни на російський газ поза контекстом вступу України в Митний союз ", - повідомив журналістам посол Росії в Україні Зурабов в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-України".

Разом з тим, за словами російського дипломата, якщо Україна вступить до Митного союзу, то це гарантовано призведе до того, що українська сторона буде отримувати російський газ за тією ж ціною, за якою закуповують інші країни цього об'єднання.

"Звичайно, вступ України в МС безумовно призведе до того, що Україна отримуватиме російський газ за тією ж ціною, що й інші члени МС", - підкреслив Зурабов.

Як повідомлялося, Росія пропонує Україні приєднатися до Митного союзу, заявляючи, що це дозволить знизити ціну на російський газ до 160 дол за 1 тис куб м. Але українська сторона заявила, що не буде торгуватися з Росією з приводу приєднання до Митного союзу в обмін на зниження ціни на газ.

Раніше Зурабов повідомляв, що Україна має ухвалити рішення з приводу співпраці з Митним союзом протягом півроку.

Президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив, що питання про вступ України до Митного союзу наразі не стоїть.

"Для того щоб говорити про вступ України до Митного союзу, потрібно отримати від наших українських партнерів офіційну заявку, а поки що такої немає", - сказав Путін.

Президент України Віктор Янукович заявляє, що Україна все ж має намір поступово приєднуватися до правил Митного союзу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1191 | Додав: adminA | Теги: митний союз, Києву, газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]