Вт, 2024-04-23, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
Києву не варто мріяти про Асоціацію з ЄС, поки лідери опозиції за ґратами
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом не буде підписано і ратифіковано, поки лідери української опозиції перебувають в ув'язненні, вважають у Великій Британії.

За інформацією посольства Великобританії в Україні, це питання обговорювалося на останній зустрічі радника британського прем'єр-міністра Івана Роджерса і міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, передає "Iнтерфакс-Україна".

"Посольство Великобританії в Україні було здивоване повідомленнями в українських медіа, згідно з якими Іван Роджерс, радник британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона з питань Європи та глобального розвитку, "висловив сподівання, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде підписана до кінця цього року", під час зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком", - повідомляє диппредставництво.

У посольстві запевнили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"На цій зустрічі пан Роджерс наголосив, що Великобританія послідовно заявляла, що Угода про асоціацію і Угода про глибоку та всеохопну зону вільної торгівлі не будуть підписані і ратифіковані, поки лідерів опозиційних сил, які перебувають в ув'язненні в результаті недосконалих судових процесів не буде звільнено і вони матимуть змогу вільно брати участь у політичному житті України", - наголошується в повідомленні, розміщеному на сайті посольства.

У диппредставництві запевнили, що Великобританія активно підтримує євроінтеграційні прагнення України та вітає парафування Угоди про асоціацію 30 березня цього року.

"Водночас Великобританія неодноразово заявляла, що підписання та ратифікація навряд чи відбудуться, поки Україна не продемонструє свою відданість демократичним реформам, зокрема, у сфері захисту прав людини і затвердження верховенства права", - наголосили в посольстві.

Нагадаємо, Україна та ЄС ведуть переговори про Угоду про асоціацію від 2007 року, і лише 19 грудня минулого року сторони заявили про завершення переговорів.

30 березня глави делегацій на переговорах України і Європейського Союзу парафували Угоду про асоціацію України з ЄС.

Водночас питання підписання документа залишається відкритим через внутрішньополітичну ситуацію в Україні та політичні процеси проти опозиції, які, на думку ЄС, мають політичне підґрунтя.

Раніше посол Чехії в Україні Іван Почух констатував, що процес євроінтеграції України припинений через вибірковість і політичну мотивацію судових процесів щодо колишніх членів уряду.

У свою чергу міністр закордонних справ Чеської Республіки Карел Шварценберг заявляв, що його країна не збирається ратифікувати Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, навіть якщо її буде узгоджено й підписано.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1052 | Додав: admin | Теги: ґрати, Київ, асоціація з ЄС, лідери опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]