Пт, 2024-04-19, 11:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Киян та гостей міста у Дні Європи запрошують на "європейський пікнік" у центрі столиці
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У дні Європи в центрі Києва на Михайлівській площі відбудеться "Європейський пікнік" з мінімальною кількістю офіційних заходів та масою музичних, спортивних і кулінарних заходів на п'яти локаціях.

"Вперше святкування днів Європи триватиме протягом двох днів - 21 і 22 травня... Основна локація - площа Михайлівська... Київ столиця європейської країни, ми приймаємо у себе сусідів з Європи. Ми вирішили відійти від формату офіціозу... Це буде неформальний демократичний європейський стиль, запропонований киянам і гостям столиці - тому він і називається "європейський пікнік",- розповів у четвер, 19 травня, на прес-конференції в Києві заступник голови Київської міськадміністрації Олексій Резніков.

За його словами, офіційне відкриття днів Європи розпочнеться опівдні суботи. Спікерами на відкритті "європейського пікніка" будуть мер Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ Павло Клімкін, віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, від європейського співтовариства – посол ЄС в Україні Ян Томбінський, а також представники посольств європейських країн.

Після виступу спікерів, як зазначив Резніков, офіційна частина завершиться і на п'яти локаціях, зокрема, на території біля будівлі МЗС, відбуватимуться музичні, кулінарні заходи, проект "Київ туристичний" з 3D екскурсією європейськими містами.

22 травня о 12.00 на Михайлівській сцені відбудуться урочисті проводи українських футболістів на Євро-2016. Заступник голови КМДА розповів, що посол Франції Ізабель Дюмон погодилася узяти участь у цьому заході.

Своєю чергою, директор департаменту громадських комунікацій КМДА Марина Хонда розповіла, що на "Європейському пікніку" гратимуть професійні та вуличні музиканти, для дітей працюватимуть окремі майданчики та ігрові зони.

Розповідаючи про вартість проведення заходів для міської казни, Резніков уточнив, що офіційно з київського бюджету на святкування днів Європи було надано 196 тис грн, але реальний бюджет за рахунок спонсорів становив близько 1 млн грн.

Зазначаючи про безпеку для киян і гостей у ці дні, заступник голови КМДА зазначив, що безпосередньо на місці проведення заходів чергуватимуть поліцейські і медики "швидкої допомоги".

Дорожній рух у центрі міста перекриватися не буде, проте в організаторів є прохання паркувати автомобілі подалі від місць проведення заходів. Також він звернув увагу на те, що спиртні напої на "європейському пікніку" не передбачені. "Ми не вважаємо, що ця акція передбачає вживання алкоголю... Продажу алкогольних напоїв на локаціях не буде",- заявив він.

Своєю чергою, у Нацполіції Києва повідомили, що наразі ще немає остаточних даних щодо кількості сил та засобів, що будуть залучені до забезпечення правопорядку на днях Європи в центрі столиці.

Довідка

Свято Дня Європи було встановлено в Україні "…враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію…" згідно з указом президента України "Про День Європи" від 19 квітня 2003 року №339/2003.

День Європи в Україні відзначається у третю суботу травня. День Європи жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Традиційно урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходить у Києві. На Хрещатику облаштовується так зване "Європейське містечко" за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС.

Таке містечко складається з павільйонів, що представляють Україну, кожну державу-члена ЄС, Європейську Комісію та міжнародні організації. У павільйонах презентується географія, культура, історія найбільших міст держав-членів ЄС, організовуються публічні дебати з послами та представниками української влади, проводяться вікторини з європейської тематики та мовні курси, облаштовуються "куточки національних страв" тощо.

Традиційно протягом офіційного відкриття святкування Дня Європи відбуваються зустрічі послів держав-членів ЄС із представниками органів місцевої влади, студентами та викладачами місцевих університетів, представників неурядових та громадських організацій, засобів масової інформації.

Україна - єдина держава, не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: Дні Європи, центр столиці, гості міста, європейський пікнік, кияни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]