Чт, 2024-03-28, 13:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Кияни вимагають заборонити нічні злети та посадки літаків у столиці - здоров’я важливіше
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Здоров’я важливіше. Кияни вимагають заборонити нічні злети та посадки літаків у столиці

Кияни виступають із пропозицією обмежити злети та посадки літаків у нічний час в столиці. Вони пояснюють: шум негативно впливає на нервову систему та може спричинити безліч захворювань.

Петицію із відповідним проханням розмістили на сайті КМДА, – пише 24 канал.

Аеропорт “Жуляни” обслуговує велику кількість рейсів, що робить проживання у зоні транспортного коридору небезпечним і нестерпним. Літаки пролітають над житловими будинками, дитячими садочками, школами. Неможливо звикнути до шуму, особливо того, що здіймає Boeing. Шум негативно впливає на нервову систему, може спричинити серцево-судинні захворювання, виразкову хворобу, порушення обмінних процесів, – йдеться у тексті.

Авторка петиції Олена Мельник пояснює свою пропозицію тим, що медики відзначають особливо несприятливу дію навіть незначних за рівнем шумів у години відпочинку і, передовсім, сну, коли найбільш повно повинні відновлюватись сили людини.

За її словами, якщо раніше аеропорт був побудований за околицями міста, то тепер житловий сектор оточує його з усіх сторін.

“В Європейських країнах діють норми на шумове забруднення. Необхідно заборонити нічні польоти, а особливо експлуатацію літаків, які створюють шум, що перевищує шумові норми”, – підкреслила Мельник.

Петицію було зареєстровано 6 вересня, наразі її підтримали 158 осіб. Для розгляду пропозиції необхідно зібрати 10 тисяч підписів.

Нагадаємо, пасажири “Ryanair” у Борисполі будуть йти пішки до літаків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: заборона, здоров’я, кияни, столиця, нічні злети та посадки літаків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]