Пт, 2024-03-29, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:06
Київ тривожить доля затриманих у Лівії українців. Тріполі мовчить
Інші останні Українці в світі

Міністерство закордонних справ України вимагає від лівійських дипломатів надати якомога швидше всю інформацію про затриманих українських фахівців, повідомляє Голос UA на РФ.

"Ми просто вимагаємо якнайшвидше надати відповіді на наші запитання. Якщо раніше ми просили просто про зустрічі з нашими громадянами, які відбуваються щоденно і відбуватимуться надалі, то тепер ми вимагаємо контактів осіб, які б справді могли впливати на цей процес", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров журналістам у п'ятницю в Києві.

Він зазначив, що в п'ятницю посла Лівії в Україні Фейсала Ельшаарі (Feisal Elshaari) вже втретє викликали до МЗС України для обговорення цієї ситуації, але він не зміг надати відповідей на запитання української сторони.

"Він мотивував це тим, що не володіє інформацією, через те, що зараз відбувається реформування уряду і триває формування, зокрема, Міністерства закордонних справ Лівії", - сказав Дикусаров.

Прес-секретар МЗС наголосив, що ситуація із затриманням українців залишається незмінною: 19 громадян України перебувають у гуртожитку, троє - біля аеропорту "Метіга".

"Вони почуваються нормально, ніяких скарг на здоров'я або якісь несанкціоновані дії з боку лівійської сторони немає", - додав він.

За словами Дикусарова, у п'ятницю має відбутися телефонна розмова затриманих українців зі своїми родичами.

Нагадаємо, 5 вересня в ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що лівійські повстанці затримали 19 українських кухарів та нафтовиків і можуть стратити їх.

Пізніше з'ясувалося, що кількість затриманих українців зросла до 23 осіб. МЗС України підтвердило затримання цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

Офіційним приводом до затримання стала інформація про те, що українці ремонтували протиповітряну систему оборони військ Муаммара Каддафі. Окремі джерела стверджували, що українців почали жорстоко допитувати. Але незабаром представники МЗС спростували ці дані.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1765 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]