Пт, 2024-03-29, 00:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:09
Китай запустить космічну лабораторію "Небесний палац"
Інші останні Новини світу науки і технологій

Наприкінці вересня Китай запустить космічну лабораторію "Тяньгун 1" (Tiangong, або "Небесний палац").

Підготовка до запуску вже ведеться - за даними агентства "Сіньхуа", ракета-носій "Чанчжен II-F", яка виведе модуль "Тяньгун 1" на орбіту, доставлена на космодром, передає ИТАР-ТАСС.

Спочатку запуск мав відбутися в серпні 2011 року. Але 18 серпня ракета-носій "Чанчжен 2-C" не змогла вивести на орбіту експериментальний супутник "Шіцзянь" SJ-11-04.

У результаті запуск модуля було вирішено відкласти, оскільки його ракета-носій належала до тієї ж серії.

До речі, достеменне призначення супутника не розкривається, і багато фахівців вважають, що це одна зі спроб Китаю створити систему раннього попередження про ракетний напад.

"Тяньгун 1" - космічна лабораторія масою 8,5 тонни, яка пропрацює на орбіті близько двох років. Протягом цього часу до неї планується тричі відправляти космічні кораблі. Наприкінці 2011 року до лабораторії полетить безпілотний корабель "Шенчжоу-8".

У 2012 в рамках експедицій "Шенчжоу-9" і "Шенчжоу-10" "Тяньгун 1" відвідають тайконавти. За функціональністю лабораторія буде нагадувати радянські "Салюти".

Слідом за "Тяньгун 1" планується запустити лабораторії "Тяньгун 2" і "Тяньгун 3". Всі три проекти призначені для відпрацювання технологій, необхідних для будівництва повноцінної станції.

Тільки після цього Китай візьметься до будівництва повноцінного орбітального комплексу, роботи над яким планується завершити до 2020 року. Нова станція матиме масу близько 60 тонн (маса Міжнародної космічної станції перевищує 417 тонн).

Зазначимо, що Китай - третя держава після Росії і США, що самостійно відправила людину в космос.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1448 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]