Пт, 2024-03-29, 09:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Китайцям відключили доступ до Google під час виборів нових лідерів Компартії - дивний збіг
Інші останні Новини світу
Компанія Google повідомила, що її пошукова система та інші інтернет-послуги не працюють на більшій частині Китаю, в той час як владна партія вибирає нових лідерів.

Дані, розміщені на сайті компанії, показують, що послуги Google стали недоступними 8 листопада. Прес-секретар компанії сказав, що Google не виявила жодних проблем в своїй мережі, які перешкоджали б її використанню у Китаї. Це підвищує ймовірність, що уряд вирішив блокувати послуги Google в політично складний час.

Ще більш широко, ніж Google, в Китаї поширена мережа Baidu, але її результати виключають контент, який уряд вважає неприйнятним, зазначає РБК.

Компанія Google, яка базується в Маунтін-В'ю, прийняла рішення припинити цензурування результатів пошуків у Китаї в 2010 році. Щоб уникнути порушення законів країни, вона перебазувала свої сервери в Гонконг, де вимоги цензури не діяли.

Нагадаємо, що YouTube, популярний відеосайт компанії Google, заблокований в Китаї з 2009 року.

Також нещодавно в Китаї блокували сайт The New York Times після публікації статті про багатства прем'єра.

А влітку влада Китаю заблокувала доступ до сайтів, що належать Bloomberg, після того як на одному з них були опубліковані дані про родичів віце-президента КНР Сі Цзіньпіна - одного з найімовірніших наступників поста голови КНР після відходу Ху Цзіньтао в 2013 році, які, згідно публікації, є мультимільйонерами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1038 | Додав: adminA | Теги: Google, китайцям, лідерів Компартії, виборів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]