Ср, 2024-04-24, 17:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:59
Клімкін: референдум в Нідерландах - не перешкода скасуванню віз
Інші останні Туристичні новини

Результати референдуму в Нідерландах за ратифікацію Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом не завадять отримати Україні безвізовий режим з країнами ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер".

"Є чіткі запевнення (європейських політиків, - ред.), що безвізовий режим - це абсолютно окремий шлях. І якщо Єврокомісія дає відмашку, а відповідне рішення всередині Європейської комісії вже підготовлено, що Україна виконала повністю всі вимоги на шляху до безвізового режиму - ми рухаємося до безвізового режиму", - заявив Клімкін.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся консультативниый референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

На голосування було винесено питання: "Ви "за" чи "проти" ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС?".

За даними виборчого сервісу Нідерландського інформаційного агентства ANP Verkiezingsdienst), оприлюдненими на сайті телеканалу NOS, "за" проголосували 38,1%, "проти" - 61,1%.

Офіційні дані будуть оголошені Виборчою радою Нідерландів 12 квітня.

Голландський адвокат сумнівається в законності референдуму

Голландський адвокат Герард Спонг вважає, що референдум щодо асоціації з Україною, який відбувся в середу, 6 квітня, був незаконним.

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, повідомляє видання De Telegraaf.

На думку адвоката, уряд мав би почати у цій справі кримінальне розслідування.

За словами Спонга, активісти "Комітету громадян ЄС" збирали підписи для проведення референдуму під хибним приводом - мова йшла не про асоціацію з Україною, а протистояння з ЄС.

Адвокат нагадав, що і самі організатори визнали, що їх турбує не Україна, а відносини Нідерландів з ЄС.

"Організатори самі в інтерв'ю NRC це визнали. А це злочин, оскільки відповідно до статті 98 закону про консультативний референдум заборонено збирати підписи під хибним приводом", - сказав Спонг.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, скасування віз, референдум, Клімкін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]