Чт, 2024-03-28, 13:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:29
Климкіну Порошенко доручив провести консультації в нормандському форматі, той подзвонив Лаврову
Інші останні Офіційні новини

  Президент України Петро Порошенко доручив главі Міністерства закордонних справ Павлу Климкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн Нормандської четвірки з розвитку ситуації на Донбасі.

Про це повідомляється в офіційному Твіттері глави держави.

"Доручив міністру Павлу Климкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн Нормандської четвірки з розвитку ситуації на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

У той же час, як повідомили в МЗС України, Клімкін в телефонній розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим заявив, що розцінює погіршення ситуації в зоні проведення АТО як свідомий крок бойовиків зі зриву мінських домовленостей і заявляє про необхідність здійснення Росією всіх можливих заходів, щоб уникнути ескалації конфлікту.

"Глава українського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що вчорашні провокації в Широкиному і сьогоднішня зухвала атака підтримуваних Росією бойовиків в напрямку населеного пункту Старогнатівка є свідомими кроками, які мають на меті підірвати зусилля з реалізації ініціативи щодо відведення озброєння калібром менше 100 мм і деескалації ситуації навколо Широкиного", - йдеться в повідомленні.

Клімкін також заявив, що Росія повинна вжити всіх можливих заходів, щоб запобігти подальшому загостренню на Донбасі.

Крім того, Клімкін вказав на необхідність терміново розпочати роботу з підготовки до проведення під моніторингом з боку ОБСЄ місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Павло Клімкін зазначив, що в рамках виконання Мінських домовленостей необхідно невідкладно розпочати реальну роботу з підготовки до проведення під моніторингом з боку ОБСЄ місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - передає МЗС України.

Глава МЗС України також зробив особливий акцент на інциденті з підпалом 4 автомобілів спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Донецьку, спрямований, за його словами, на те, щоб позбавити ОБСЄ можливості фіксувати порушення Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше Порошенко доручив поінформувати місію ОБСЄ і через СЦКК представників Росії про порушення мінських домовленостей в районі Страрогнатівкі.

Ситуація біля Старогнатівки загострилася в ніч на 10 серпня.

Ворог після потужної артилерійської підготовки, атакував силами батальйонно-тактичної групи посиленою бронетехнікою, ротний опорний пункт 72-ї бригади в напрямку Новоласпа-Старогнатівка.

Наступ і спроби ворога прорвати нашу оборону були зупинені, після чого вони були контратаковані українськими військовими.

В результаті боїв, за даними Генштабу, один боєць ЗСУ загинув, 9 поранені.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: Лавров, нормандський формат, консультації, Климкін, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]