Ср, 2024-04-24, 14:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Клони на виборах "зіграють свою роль" під час підрахунку голосів
Інші останні Політичні новини

Технологія "клонів" кандидатів у народні депутати на мажоритарних округах може бути використана як технологія фальсифікації під час підрахунку голосів. Про це заявив глава Комітету виборців України Олександр Черненко, передає Інтерфакс-Україна.

"Як правило, з досвіду попередніх мажоритарних виборів, місцевих виборів, "клони" набирали менше відсотка, хоч і були аномалії - трохи більше відсотка, це коли було повне клонування прізвища імені та по батькові. Але жодного разу не було, щоб "клон", висунутий проти кандидата, не дав цьому кандидату пройти", - зазначив Черненко.

Він пояснив, чим така технологія була небезпечна на попередніх виборах.

"Голови комісій при підрахунках кажуть: "кандидат Іванов". І повинні покласти бюлетень на стопку цього кандидата, якщо "Іванових" буде троє, можуть одного "Іванова" покласти в іншу стопку. Саме тут технологія фальсифікації при підрахунку може бути небезпечною", - додав Черненко.

Зазначимо, що раніше депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл (позафракційний) прогнозував найбільші фальсифікації результатів парламентських виборів на рівні дільничних виборчих комісій.

Тим часом в Україну вже з'їжджаються спостерігачі. Вчора, 28 серпня, Центральна виборча комісія (ЦВК) на своєму засіданні зареєструвала 16 офіційних спостерігачів від міжнародної громадської організації "Громадський союз" та 48 офіційних спостерігачів від міжнародної неурядової організації Canadem.

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня цього року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1151 | Додав: admin | Теги: вибори, технологія клонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]