Вт, 2024-03-19, 05:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Книжкою року став роман "Фелікс Австрія" Софії Андрухович
Інші останні Культурні новини

Книгою року-2014 став роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія", а в номінації Дитяча книга року-2014 перемогла книга "Дракони, вперед!" Каті Штанко. Про це повідомляє Твіттер української служби ВВС.

"Книгою року-2014 став роман Софії Андрухович "Фелікс Австрія", - йдеться у публікації.

"Фелікс Австрія - про людей, яким випало жити в період есхатологічних потрясінь, пов'язаних з вірою в те, що ось і настав кінець у тунелі. Правда, і світла теж немає. Роман Андрухович - про стан спокою, який переходить у невроз, психічний дисбаланс і зрив, психоемоційне виснаження і несвідоме "вбивство". Цікаво нагадати, що саме тут, в 1900-му році, приховано починається і ХХ сторіччя. І хоча роман стилізований під епоху XIX століття, він завершується звуженням письменницької лампи над внутрішнім світом героїні", - зазначає ZN.ua.

Торік переможцями премії були "Далекий простір" Ярослава Мельника і "Хто зробить сніг" Мар'яни і Тараса Прохаськів. Філософська історія для дітей "Хто зробить сніг" потрапила до одного з найпрестижніших світових каталогів дитячих книг - "Білі ворони".

Також книгою десятиліття став роман Сергія Жадана "Ворошиловград" , який переміг у 2010 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: книжкою року, роман Фелікс Австрія Софії Андрухов | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]