Пт, 2024-03-29, 03:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
Коболєв - тарифи на газ для населення зменшаться лише в разі зниження світової ціни на енергоносій. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Тарифи на газ для населення можуть бути знижені лише в тому випадку, якщо впаде ціна на газ на світовому ринку.

Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Вони (тарифи на газ для населення) можуть знизитися тільки, якщо буде зменшуватися світова ціна на газ. Тобто, газ став таким самим товаром, яким, наприклад, зараз є нафта чи бензин або інші товари. Тому якщо світова ціна буде падати, і ця ціна буде знижуватися. Якщо вона буде зростати, вона буде зростати", - сказав Коболєв.

За його словами, було прийнято рішення щодо прив’язки повної ціни на газ до імпортного паритету.

"Це є єдиним коректним механізмом у випадку України як країни, яка імпортує. Все інше - це спроби політиків піаритися на тому, що приносить певні електоральні результати", - наголосив голова правління НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав, що тарифи можуть бути відкоректовані в бік зниження, якщо закупівельна ціна імпортного газу для України падатиме.

Як повідомлялося, з 1 липня українці платитимуть за тепло майже вдвічі більше – середній тариф по Україні підвищується з 650 грн до 1043 грн за 1 Гкал, а в окремих регіонах – до 1600 грн. Окрім того, ціна за один кубометр гарячої води зросла до 63-78 грн залежно від регіону. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 893 | Додав: adminA | Теги: енергоносій, Коболєв, світова ціна, населення, тарифи на газ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]