Чт, 2024-04-18, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
Кодекс етичної поведінки держслужбовців уряд запровадив та заборонив політикам грубіянити громадянам
Інші останні Офіційні новини

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про запровадження правил етичної поведінки державних службовців.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє прес-служба уряду.

"Прийняття акта започатковує єдині обов'язкові вимоги до стандартів етичної поведінки, доброчесності у діяльності державних службовців, а також сприятиме недопущенню тиску з боку представників бізнесу чи політичних сил на посадовців державних органів", - йдеться в документі.

За інформацією відомства, за основу акту взято запроваджену в Польщі модель забезпечення максимальної прозорості діяльності державних органів.

Так, держслужбовці повинні служити державі і суспільству, гідно поводитися і бути політично нейтральними.

Також документ передбачає чесну службу і вірність державі, забезпечення державних інтересів, повагу до гідності інших осіб, ввічливість і дотримання високої культури спілкування, доброзичливість і запобігання конфліктним ситуаціям з громадянами.

Тепер за порушення правил, державні службовці нестимуть дисциплінарну відповідальність.

Кабмін зазначає, що відповідне рішення було ухвалено для відновлення суспільної довіри до діяльності державних органів і посадових осіб.

Нагадаємо, у листопаді торік голова Верховної Ради України Володимир Гройсман засудив бійки за участю народних депутатів та виступив за посилення відповідальності за "непарламентську" поведінку. На його думку, запобігти таким негативним вчинкам можуть самі народні депутати, які повинні внести відповідні зміни до законів, посиливши за це відповідальність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: кодекс етичної поведінки держслужбо, уряд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]