Сб, 2024-04-27, 05:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
Кого амністують, а кому доведеться відповідати перед законом - Донбас
Інші останні Кримінальні новини

Донбас. Кого амністують, а кому доведеться відповідати перед законом

Рішення про амністію буде ухвалювати суд.

Україна ухвалила всі закони, котрі необхідні для здійснення амністії членів незаконних бандформувань на Донбасі у межах виконання Мінських домовленостей. Втім, під неї підпадають не всі терористи.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, передає "Українська правда".

"Є два терміни, про які ми говоримо сьогодні: недопущення переслідування та покарання осіб - учасників подій у Донецькій та Луганській областях у 2014 році, як це записано у Мінських домовленостях. Друге - йдеться про амністію", - сказав він.

За його словами, рішення про помилування будуть ухвалюватися виключно судом, а також після того, як на окупованих територіях буде обрано легітимну українську владу та відновлено суверенітет.

Водночас, як повідомив Бондар, під амністію не потрапляють: особи які, відповідно до міжнародного законодавства, скоїли злочини щодо геноциду; особи, що скоїли воєнні злочини; особи, які є причетними до збиття малайзійського "Боїнга". Бондар наголосив, що наразі амністія - це питання дискусії.

"Ми повинні його винести на обговорення, тому що воно суспільне значуще і надзвичайно дражливе для суспільства. Я мав можливість у цьому переконатися під час поїздок по регіонах України", - додав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: амністія, відповідати перед законом, Донбас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]