Пт, 2024-03-29, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Кокс і Кваснєвський засідають, біля Ради посилили охорону, на порядку денному - Юля
Інші останні Новини України
До парламенту прибули керівники місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський. На запитання журналістів, як проходять їхні переговори з представниками української влади, Кваснєвський відповів: "Спокійно. Дайте нам попрацювати", - передає УНІАН.

ВР у середу, 13 листопада, на позачерговому пленарному засіданні має намір розглянути в першому читанні законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном. Крім того, відповідно до порядку денного, депутати можуть розглянути в другому читанні законопроект про прокуратуру і законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів.

Біля Верховної Ради України посилено охорону. Поки що поблизу будівлі парламенту немає мітингувальників, але в напрямку ВР від КМДА рухається колона у кількості близько 200 осіб під прапорами опозиційних партій.

4 жовтня захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Квасневського й екс-президента Європарламенту Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.

У той же день Кокс і Кваснєвський подали президенту України Віктору Януковичу клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

17 жовтня Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування Тимошенко за кордоном та обіцяє підписати такий закон.

"Нині політичні сили, які представлені в парламенті, підготували законопроект, який дасть змогу вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Звісно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він.

До ВР внесено законопроекти лідерів трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсенія Яценюка, "УДАР" Віталія Кличка і "Свобода" Олега Тягнибока - в якому передбачено звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко з погашенням їй судимості (№3479); позафракційних народних депутатів Сергія Міщенка – про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу (№2453а), Анжеліки Лабунської - про внесення змін до ст.84 Кримінального кодексу про можливість лікування засуджених за кордоном (№3461); Володимира Купчака - щодо гуманізації законодавства про попереднє ув'язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, узятих під варту, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні за межами пенітенціарних установ. Усі вони спрямовані на вирішення питання Тимошенко.

31 жовтня місія Кокса - Кваснєвського заявила, що на базі законопроекту Лабунської треба шукати необхідний консенсус щодо лікування засуджених осіб за кордоном.

4 листопада Міністерство доходів і зборів України розпочало судовий процес у США та Швейцарії для захисту інтересів держави Україна в справі про розкрадання 200 млн доларів, у незаконному привласненні яких підозрюють групу осіб, зокрема українських екс-прем'єрів Тимошенко та Павла Лазаренка.

7 листопада місія спостерігачів Європарламенту визначила дедлайн (12-13 листопада) для прийняття пакету законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

12 листопада представники опозиційних фракцій Верховної Ради, що входять до робочої групи з підготовки законопроекту про можливість лікування за кордоном ув'язнених, зареєстрували законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо реалізації принципу гуманізму при виконанні окремих видів покарань".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA | Теги: Кокс і Кваснєвський, юля, порядку денному, охорону, ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]