Пт, 2024-04-26, 12:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
Коли продадуть ПриватБанк - у НБУ розповіли
Інші останні Економічні новини

У Нацбанку розповіли, що почнуть готувати ПриватБанк на продаж після закінчення кризи, викликаної пандемією коронавірусу.

У НБУ відзначили, що підготовка до виходу держави з капіталу банків почнеться після того, як буде досягнуто стабільне відновлення економіки – коли реальний ВВП України ростиме протягом двох кварталів поспіль.

Нагадаємо, в першому кварталі 2021-го економіка України, згідно з прогнозами, продовжила падіння. Також Нацбанк озвучив вимоги до інвесторів: вони повинні мати бездоганну ділову репутацію, задовільний фінансовий/майновий стан і прозору структуру власності.

"Тобто регулятор повинен розуміти, хто конкретно стоїть за інвестиціями в банк", – додали в НБУ.

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк продадуть приватному власнику вже 2024 року. Разом із банком нового власника перейдуть близько 18 мільйонів клієнтів.

Як повідомлялось, уже 2024 року ПриватБанк продадуть приватному власнику. Водночас процес не повинен позначитися на клієнтах. Банківський нагляд за останнє десятиліття радикально змінився і продовжує посилюватися.

Ощадбанк і ПриватБанк уже не перший рік перебувають у приватизаційних списках. У першому всі вклади програнтовані державою в повному обсязі, так говориться в законі, але це збираються змінити. Так, якщо в капітал держбанку зайдуть приватники, фінустанову переведуть до Фонду гарантування вкладів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 686 | Додав: adminA | Теги: Приватбанк, продажа, НБУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]