Пт, 2024-04-19, 01:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Колишній маркетолог Apple допоможе Google створити культ Motorola і Android
Інші останні Новини світу науки і технологій
Керувати маркетингом, розробкою дизайну і створенням користувацьких інтерфейсів продуктів компанії Motorola Mobility, купленої Google в 2011 році, буде iнтернет-маркетолог Гай Кавасакі. У 1980 -ті він був ведучим маркетологом Apple і, по суті, першим пророком нового бога - Стіва Джобса - і нової релігії Macintosh.

Кавасакі також призначений радником голови Google Ларрі Пейджа з питань дизайну та проектування інтерфейсів. Нарешті, він займеться створенням співтовариства в соцмережі Google+, присвяченого мобільним пристроям.

Патрік Пічетт, фінансовий директор Google, на конференції Morgan Stanley Technology Conference заявив, що Кавасакі належить додати родзинку продуктам Motorola, щоб ті припали до душі широким масам споживачів і виділялися із загальної маси Android- смартфонів.

З компанії в останні роки пішло багато цінних співробітників, тому весь робочий процес буде створений заново. Шанс є завжди, кажуть експерти. Використає його Motorola, чи ні - покаже час.

Нагадаємо, за даними американських ЗМІ, Motorola Mobility зараз розробляє прямого конкурента Apple iPhone під кодовим ім'ям X Phone. "Motorola створює видатний смартфон, який буде випущений в 2013 році і буде відрізнятися від інших пристроїв", - повідомили обізнані джерела газети Wall Street Journal (WSJ).

Денніс Вудсайд, колишній віце-президент Google з продажу, який зараз очолює Motorola Mobility, нещодавно заявив, що компанія "інвестує в команду і технології, за допомогою яких буде створено щось нове, із зовсім іншим підходом". Джерела газети також повідомляють, що виконавчий директор Google Ларрі Пейдж закликав команду Motorola Mobility "мислити масштабно і прагнути досягти мощі Samsung в мобільному бізнесі", пообіцявши виділити на це "великий маркетинговий бюджет".

Великий фахівець для великого бюджету

Психолог і управлінець з освіти, Гай Кавасакі приєднався до Apple в 1983 році і протягом чотирьох років відповідав за просування її продукції - комп'ютерів Macintosh. Він відомий тим, що приніс у високотехнологічний бізнес концепцію "євангелізму", запропонувавши створити шар користувачів - прихильників "яблучного" бренду і сформувати "культ для обраних", зробивши акцент не на рекламу, а на "гарячі промови справжніх знавців технологій".

У 1987-му Кавасакі пішов з Apple, щоб "створити софтверну компанію і почати заробляти дійсно великі гроші". Він також відомий як автор декількох бестселерів на кшталт "Стартап. 11 майстер-класів від екс-євангеліста Apple і самого зухвалого венчурного капіталіста Кремнієвої долини", "Як зачаровувати людей. Мистецтво впливати на уми і вчинки", а також "Революційний продукт. Як створити і вивести на ринок".

У 1990-х і 2000-х роках Кавасакі створив кілька компаній. Одна з них, Fog City Software, створила поштовий клієнт Emailer. Він також заснував фонд Garage Technology Ventures, який займається венчурними інвестиціями.

До останнього часу ім'я Гая Кавасакі було пов'язано насамперед з продуктами Apple, однак наприкінці минулого року він раптом змінив релігію - зізнався, що перейшов з iOS на Android. "Люди ось дивуються, але я зараз не користуюся ніякими iOS -продуктами, взагалі жодним. Я закохався в Android, купив собі Nexus 7 і використовую його постійно, - пояснив перший "євангеліст" Кремнієвої долини. - Іронія в тому, що слоган Apple "Думай інакше", але сьогодні, якщо ти готовий думати по-новому, ти дивишся на Android."

"Я люблю Android. Samsung дав мені телефон, який відкриває переді мною всі свої можливості. Я люблю NFC, я люблю те, що можу бачити на своєму екрані віджети, які показують нові листи з мого електронного ящика. Все це неможливо на iPhone", - каже тепер Кавасакі, з огидою вказуючи на гаджет від Apple. Не дивно, що деякі оглядачі підозрюють, що Google його просто купив - разом з усім псевдорелігійним маркетингом і "мистецтвом впливати на уми і вчинки".
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1109 | Додав: nowyny | Теги: iнтернет маркетолог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]