Пт, 2024-04-19, 02:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:58
Комету, яка мчить до Землі з "хвостом" у мільйон кілометрів, можна спостерігати сьогодні
Інші останні Новини світу науки і технологій
Найближчими днями в небі любителі астрономії зможуть поспостерігати політ яскравої комети C/2011 L4 Pan-Starrs, яка наблизиться до Землі на кілька днів, а в наступний раз повернеться тільки через сто тисяч років. За яскравістю тіло комети можна порівняти із зірками Великої Ведмедиці, повідомляє Discovery.

Відкрита в 2011 році комета знаходиться "в турне" над Північною півкулею нашої планети з 8 березня. У перші дні польоту небесне тіло C/2011 L4 Pan-Starrs можна було розгледіти лише за допомогою бінокля або телескопа, проте 12 і 13 березня поспостерігати за унікальним явищем можна буде неозброєним поглядом. Астрономи називають ці дати кращими для споглядання "космічного шоу".

Представник NASA Рейчел Стівенсон заявила, що найкраще комету буде видно через сорок хвилин після заходу. Фахівець радить шукати гостю в західній частині горизонту, взявши за орієнтир місячний серп. Вона повинна здатися трохи нижче Місяця, або трохи лівіше його. Чим ближче комета наблизиться до Сонця, тим яскравіше вона буде. Це пояснюється тим, що по мірі руху у напрямку до небесного світила лід і пил, що оточують комету перетворюються на газ, з яких утворюється хвіст об'єкта і хмару навколо його ядра.

Діаметр останнього, за різними підрахунками, становить від 20 до 30 кілометрів. При цьому свій хвіст комета в стані "розпустити" більш ніж на один мільйон кілометрів. Комета C/2011 L4 Pan-Starrs була виявлена влітку 2011 року встановленим на Гаваях телескопом Pan-STARRS. Тоді сяючий об'єкт знаходився на відстані приблизно мільярда кілометрів від нашої планети.

Як помітили астрономи з Північно-західного дослідницького інституту у США, деякі комети, що обертаються зараз в Сонячній системі, спочатку були в інших зоряних системах і опинилися тут завдяки тому, що Сонце їх "зманило".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: комета, мільйон кілометрів, Сьогодні, Хвіст, земля | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]