Пт, 2024-03-29, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
Компанія, яка на першій вже заробила мільйони, може стати постачальником нових "вишок бойка"
Інші останні Економічні новини
Заявки на участь у конкурсі НАК "Нафтогаз України" на постачання двох напівзаглибних плавучих морських бурових установок подали латвійська компанія Rigas Kugu Buvetava, яка вже поставила з переплатою на 180 млн дол одну з перших двох вишок, а також Keppel FELS Limited — сингапурський завод-виробник першої "вишки Бойка", пише ZN.UA

"Новачками" тендеру також стали Magic Worldwide LTD (Беліз) і Aida Holding Ltd (Беліз). Про це стало відомо в понеділок, 29 жовтня.

У результаті процедури розкриття пропозицій виявилося, що Keppel FELS готова поставити бурові за 1,226 млрд дол, Rigas Kugu Buvetava — за 1 млрд 399,6 млн дол. У свою чергу, Magic Worldwide і Aida Holding пропонують 1,5 млрд дол і 1,4 млрд дол відповідно.

Як заявили у "Нафтогазі", фінансування закупівлі бурових установок буде здійснюватися за рахунок власних запозичень і "не потребуватиме залучення бюджетних коштів". НАК очікує, що при врахуванні середньої вартості вуглеводневої сировини 2012 році економічний ефект від їхньої роботи досягне приблизно 20 млрд дол. Термін окупності проекту становитиме 7-8 років.

На розгляд заявок претендентів згідно з законом відводиться 20 днів, починаючи з понеділка, 29 жовтня.

Нагадаємо, у травні 2011 року стало відомо, що державна компанія "Чорноморнафтогаз" придбала дві морські бурові установки за ціною 400 млн дол кожна. При купівлі першої бурильної установки, яка обійшлася Україні на 150 млн дол більше, у тендері взяли участь тільки дві, пов'язані між собою, фірми.

При покупці другої бурильної установки в тендері взяли участь три посередники. Під умови тендера підходило тільки дві морські установки. Ціна у виробника кожної з них становила 220 млн дол. Однак переможцем тендеру із закупівлі вишок для "Чорноморнафтогазу" за ті ж таки 400 млн дол стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava. Таким чином, за другу бурильну Україна переплатила 180 млн дол.

Нещодавно стало відомо, що Генпрокуратура Латвії зацікавилася справою "вишок Бойка" - відомство порушило кримінальну справу за фактом корупційних схем закупівлі бурових установок. Саме латвійська компанія стала постачальником другої бурової "вишки Бойка", а власником постачальника першої є "бомж" із Латвії. Крім того, "вишками Бойка" зацікавилася також прокуратура Великобританії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1061 | Додав: adminA | Теги: заробила мільйони, компанія, вишок Бойка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]