Пт, 2024-03-29, 14:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Конфіскують все окрім старого чайника в київській квартирі Луценка
Інші останні Політичні новини
Минулого тижня в трикімнатній квартирі Юрія Луценка на вулиці Старонаводницькій побували люди в цивільному - приходили описувати майно політика, яке, згідно з вироком Печерського суду, підлягає конфіскації в дохід держави.

Найдорожче, що потрапило в "чорний список", - вживана побутова техніка, кілька вовняних килимів та парочка золотих ланцюжків Ірини Луценко, пише "Газета Киевская".

"У минулий четвер додому до екс-міністра заходили співробітник виконавчої служби з колегою із служби реалізації конфіскату і в присутності понятих зробили опис, - розповіли в штабі Луценка.

"Вдома були дружина, старший син Саша і адвокат Оксана Дитинко. У список конфіскату потрапили всі меблі: ліжка подружжя і двох синів, кілька шаф, тумбочки, стінка, люстри у всіх кімнатах, шкіряний диван, кілька столів, крісла, стільці і різні статуетки, що не мають особливої цінності".

Також описали всі кухонні меблі з вбудованою технікою, всі табуретки, кілька телевізорів і програвач CD-дисків. Під конфіскацію потрапили також всі картини, хоча, за словами Ірини Луценко, їм красна ціна - кількасот гривень.

Не стали описувати тільки репродукцію картини Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану". І то лише через те, що там замість осіб писаря і козаків зображені Луценко і його соратники.

З комп'ютерної техніки дружина політика підготувала для конфіскаторів тільки старий ноутбук, що не раз побував у ремонті. Родина стверджує, що інших комп'ютерів у них ніколи не було.

"Навіть марку бойлера у ванній акуратно позначили. Всі описані речі були скрупульозно сфотографовані, щоб сім'я нічого не підмінила, - розповідають в оточенні екс-міністра. З техніки пощадили тільки електрочайник. Напевно, вирішили, що не зможуть продати".

А ось одяг політика - його костюми і взуття - навіть не дивилися. Згідно з офіційними даними, у екс-міністра є тільки радянський внесок - 157 руб, і п'ята частина квартири в Рівному.

"Ми зараз готуємо позов до виконавчої служби, щоб оскаржити список, складений конфіскаторами, - заявив "Газеті" Ігор Фомін, адвокат колишнього міністра. - У вироку суду написано, що підлягає конфіскації майно Юрія Луценка, а не його сім'ї. А більшість предметів, які описали, нажито спільно в шлюбі".

Нагадаємо, 17 серпня Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 2 років обмеження волі за службову недбалість, допущену при продовженні терміну стеження в рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

При цьому суд призначив покарання за сукупністю злочинів, згідно з яким більш м'яке покарання у вигляді 2 років обмеження волі поглинається більш суворим покаранням за попереднім вироком Луценка за перевищення службових повноважень у вигляді 4 років позбавлення волі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1076 | Додав: adminA | Теги: київській квартирі Луценка конфіску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]