Чт, 2024-04-18, 02:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
Конгрес Європейської народної партії прийняв резолюцію про "план Маршалла" для України
Інші останні Новини Європейського Союзу

Порошенко заявив, що з нетерпінням очікує на подальші кроки європейських партнерів із реалізації ідеї створення "плану Маршалла" для України.

На Конгресі Європейської народної партії було прийнято рішення про розробку довгострокового плану допомоги Україні, оприлюднивши резолюцію конгресу. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в Facebook.

«Щиро дякую родині ЄНП за схвалення за ініціативою наших литовських партнерів дуже важливої Резолюції про розробку довгострокового плану підтримки України, так званого «Плану Маршалла для України»! Ця Резолюція – це доказ рішучості найвпливовішої політичної родини Європи у підтримці нашої держави на шляху реформ і прагненні всіма можливими засобами допомогти Україні реалізувати її євроінтеграційні прагнення і досягти відповідності Копенгагенським критеріям членства в ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз. Іншими словами, Європейська народна партія визнала європейську перспективу України і готова у конкретний спосіб допомогти нам досягти цієї стратегічної мети», - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що з нетерпінням очікує на подальші кроки європейських партнерів із реалізації ідеї створення «Плану Маршалла для України».

«Я також вдячний за чітке засудження з боку Європейської народної партії триваючої агресії Російської Федерації проти України. Високо ціную підтверджену в резолюції тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави з боку Європейської народної партії, а також рішучість продовжувати політику невизнання спроби анексії Криму та здійснення санкційного тиску на Росію до повного виконання Мінських угод та відновлення контролю Україною над українсько-російським державним кордоном. Повністю поділяю чітку обумовленість подальшої нормалізації відносин між Європейським Союзом та Росією з припиненням російської агресії проти України», - наголосив президент.

Нагадаємо, план Маршалла (European Recovery Program, Marshall Plan) був програмою економічної допомоги Європі після Другої світової війни. Її запропонував в 1947 році держсекретар США Джордж Маршалл, а сам план почав діяти в квітні 1948 року.

Як повідомлялося, 29 березня під час свого виступу на пленарному засіданні Конгресу Європейської народної партії у Мальті Порошенко заявив, що Росія робить все, щоб скинути Європейський союз у прірву.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 763 | Додав: adminA | Теги: україна, Конгрес Європейської народної парті, План Маршалла, резолюція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]