Пт, 2024-04-19, 12:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:50
Консульство РФ львів'яни знову пікетували і вимагали від Путіна забрати "лапи" від України
Інші останні Новини з регіонів України

Сьогодні, 16 липня, громадські активісти пікетували генеральне Консульство Російської Федерації у Львові на вулиці Левицького. Вони вимагали звільнення льотчиці Надії Савченко, яку вже місяць утримують на території Росії. 

Львівська молодь певна, українку утримують в неволі незаконно та за сфабрикованими звинуваченнями. Увесь цей час до Надії не пускають українського консула. Це суперечить не лише здоровому глузду, а й Женевській конвенції. Це стосується й інших українських бранців, наголосив один із учасників пікету Андрій Пшик. 

"Росія вже показала, що вона країна-окупант. Це є країна імперія, яка не зважає на життя людини. Росію треба засудити міжнародній спільноті і вжити максимальних заходів щодо її ізоляції", - наголосив активіст.

Три десятки активістів під час пікету вимагали зустрічі із консулом РФ Олегом Астаховим, аби передати йому свої вимоги. Утім, ніхто із амбасади до них не вийшов. 

Учасники акції нагадали дипломатам, що консульство все ж знаходиться на українській території і що терпіння львів'ян не вічне.

Схожі акції мають відбутися по всій країні під консулятами з триколорами. 

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: львів'яни, пікет, забрати лапи від України, консульство РФ, Путіна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]