Пн, 2024-04-29, 20:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Контрольований "Лукойлом" порт парламент Болгарії повернув державі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Болгарії підтримав законопроєкт, згідно з яким порт Росенець, що перебуває у концесії російської компанії «Лукойл», повернеться під контроль болгарської держави.

“Законопроєкт, підтриманий 144 депутатами з 240, передбачає, що Лукойлу дозволять використовувати нафтовий термінал після припинення концесії, але компанія муситиме платити збори болгарському уряду. У документі також вказується, що концесія буде припинена протягом тижня”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що цей порт - єдиний спеціалізований нафтовий термінал на болгарському узбережжі Чорного моря. Він перебуває під контролем “Лукойла” з 2011-го року, коли російській компанії надали 35-річне право на його концесію.

“Термінал обслуговує єдиний нафтопереробний болгарський завод “Нефточім Бургас”, спроможний щодня переробляти 196 барелів нафти й також належить “Лукойлу”. У січні болгарські законодавці ухвалили рішення, яке відкрило шлях для уряду брати підприємством під свій контроль терміном до року”, - стверджує ЗМІ.

Автори законопроєкту про дострокове припинення концесії заявили, що розірвання угоди завадить росії використовувати підприємства у Болгарії для фінансування війни.

“Це також дасть змогу примусити до дотримання санкцій ЄС, посприявши заявці Болгарії на вступ до Шенгенської зони”, - зауважує агентство.

Додамо, що Болгарія сподівається приєднатися до Шенгенської зони уже цієї осені.

Як повідомляли ЗМІ, на минулих вихідних російські хакери атакували парламент Болгарії через допомогу Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 347 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]