Пт, 2024-04-19, 12:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:07
Конвенція про кримінальну відповідальність за фальсифікацію ліків набула чинності
Інші останні Економічні новини

1 січня почала діяти конвенція Ради Європи "Медікрім", стороною якої є й Україна. Про це "Європейській правді" розповіли в прес-службі РЄ.

Цей міжнародний договір був підписаний ще в 2011 році і вступив в законну силу з 1 січня 2016 року - після того, як його ратифікували перших 5 держав (Україна, Молдова, Угорщина, Іспанія та Гвінея).

Ще 21 держава підписала конвенцію, але не завершило процес ратифікації.

"Медікрім" - перший міжнародно-правовий документ, який зобов'язує держави-учасниці встановити кримінальну відповідальність за:

- виробництво фальсифікованої медичної продукції;

- виставку, пропозицію про поставку і торгівлю підробленою медичною продукцією;

- фальсифікацію відповідних документів;

- несанкціоноване виготовлення або поставку медичної продукції, а також виведення на ринок медичного обладнання, що не відповідає необхідним вимогам (або подібні злочини).

Конвенція служить основою для налагодження співпраці на національному та міжнародному рівні в різних адміністративних сегментах. У ній передбачені заходи, спрямовані на координацію зусиль на національному рівні, заходи по попередженню порушень у державному та приватному секторі, а також заходи щодо захисту прав потерпілих і свідків.

На сайті Ради Європи можна ознайомитися з деталями нової конвенції.

Відзначимо, постанова Кабінету міністрів з 26 серпня позбавила ліквідовану Державну службу з питань лікарських засобів повноважень органу ліцензування фармацевтичної діяльності в той час, року орган - наступник повноважень ще не розпочав роботу.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: Конвенція, чинності, кримінальна відповідальність, фальсифікація ліків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]