Пт, 2024-04-19, 09:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:54
Конвенції Ради Європи проти торгівлі органами і щодо культурних цінностей Україна підписала
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна підписала дві конвенції Ради Європи – проти торгівлі людськими органами і щодо злочинів, пов’язаних з культурними цінностями.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради Європи.

"Україна підписала Конвенцію Ради Європи проти торгівлі людськими органами і Конвенцію Ради Європи щодо злочинів, пов’язаних з культурними цінностями" - йдеться у повідомленні.

Конвенція проти торгівлі людськими органами криміналізує торгівлю органами у випадках, коли не йдеться про торгівлю людьми.

Як і інші кримінально-правові акти, конвенція також включає положення, спрямовані на запобігання такої практики та захист жертв. Цей документ доповнює існуючу міжнародну правову базу проти торгівлі людьми (у тому числі з метою вилучення органів), яка не покриває окремі злочини, пов'язані із трансплантацією, і виконавців, таких як хірурги, залучення яких лежить в основі злочинної діяльності.

Конвенція щодо злочинів, пов'язаних з культурними цінностями, спрямована на запобігання та боротьбу з незаконним обігом та знищенням культурних цінностей в рамках дій Організації по боротьбі з тероризмом та організованою злочинністю.

Конвенція, відкрита для підписання будь-якою країною світу, також має на меті сприяти міжнародному співробітництву для боротьби з цими злочинами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: україна, торгівля органами, Конвенції Ради Європи, культурні цінності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]