Чт, 2024-04-18, 03:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Корбан "відмовився" від своїх адвокатів. Коломойський заступився. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Лідер партії "Кріп" Геннадій Корбан оголосив про відмову від своїх захисників після того, як суддя Чаус залишив без розгляду клопотання адвокатів про його відвід.

Так адвокати протягом години зачитували клопотання про відвід судді Миколи Чавуса, повідомляє Українська правда.

Адвокати посилалися на те, що попередній відвід, який вони робили вночі, адвокат Оксана Томчук дочитати не змогла через погіршення самопочуття. Як наполягала сторона захисту, адвокати не в змозі виконувати свої обов'язки, "оскільки, враховуючи тривалість засідання, вони перебувають у поганому психоемоційному стані і не можуть сприймати об'єктивну дійсність". Цим вони пояснювали свою позицію, що відведення не є затягуванням справи.

Томчук, яка бере участь у судовому засіданні в лежачому стані на ліжку-колясці, просила суд перенести судове засідання, оскільки вона особисто потребує госпіталізації.

"Мені в черговий раз стало погано, внаслідок чого було прийнято рішення про мою госпіталізацію, яка мала відбутися кілька годин тому. Станом на зараз мій стан здоров'я вимагає негайної госпіталізації, яку я не можу провести у зв'язку з тим, що суд не закриває засідання", - сказала Томчук.

Вона попросила врахувати, що засідання проходить більш ніж 20 годин поспіль, сторона захисту не мала можливості вживати їжу та відпочити.

"Враховуючи те, що це вже підпадає під розгляд "тортури", коли я з каталки змушена брати участь у судовому засіданні... Я прошу суд відкласти розгляд справи на можливість нам хоча б поспати", - заявила Томчук.

Водночас адвокат Олексій Шевчук знову вимагав відкласти судове засідання, бо, на його переконання, є всі підстави, щоб завершити судово-медичну експертизу стану здоров'я Корбана в Київському міському бюро судово-медичних експертиз.

Суддя відмовив задовольнити це клопотання. Суддя на місці постановив залучити до матеріалів провадження заяву і залишити її без розгляду. Суддя зазначив, що повторне відведення є спробою зловживання і затягування судового процесу. Зазначимо, раніше адвокат заявив про відвід судді Бірси, звинувативши її в недотриманні процесуального кодексу.

Одразу після рішення судді адвокати оголосили, що у Корбана є заява.

Саме тоді Корбан сказав, що хоче відмовитися від своїх захисників.

Після цього суддя Чаус оголосив, що виходить до нарадчої кімнати, щоб вивчити заяву Корбана і визначитися з призначенням Корбану державного захисника, оскільки статті, за якими проходить обвинувачений, не передбачають участі без захисника.

Після повернення суддя оголосив про рішення "призначити адвоката з числа адвокатів Київського центру безоплатної допомоги".

"Провадження призначити до судового розгляду на 22.00", - зачитав він рішення і пішов.

При цьому адвокати весь час заявляють, що суд триває двадцять сьому годину. Засідання суду розпочалося о 9.30 неділі, тобто 24 години тому. Суддя Чаус залишається суддею у справі.

Нагадаємо, у залі суду, де розглядається клопотання зі зміни запобіжного заходу Корбану, сталися сутички за участю людей спортивної зовнішності.

Кілька десятків людей у балаклавах, масках і спортивних костюмах почали перевертати лавки і збивати людей на своєму шляху. Від "тітушок" полетіли пляшки в присутніх у залі суду, у відповідь хтось зірвав вогнегасник та розпилив піну у бік "тітушок".

Наразі невідомо, хто були ці люди. Журналісти зазначають, що правоохоронці, які перекрили частину залу до президії суду, не чинили їм спротиву.

У свою чергу, на запитання, яким чином у будівлі та в залі суду опинилися невідомі особи, що вчинили колотнечу, у столичній поліції заявили: "Наразі нам це невідомо. Там достатньо осіб, які мають забезпечити охорону правопорядку".

Слідчі ГПУ представили суду кардіограму, яка "молодша" за Корбана на 17 років - адвокати

У Дніпровському райсуді Києва, де досі триває судове засідання у справі лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана, захист заявив клопотання про відвід прокурора.

Про це у Facebook пише прес-секретар "УКРОПу" Євгенія Кравчук.

"Замість результатів медичного обстеження Геннадія Корбана, слідчі Генпрокуратури у справі представили судді результати кардіограми іншої особи – громадянина Бутейкіна 1987 року (народження). Коли факт фальсифікації був виявлений суддею, прокурори взялися розшукувати начебто "справжні" результати обстеження лідера "УКРОПу". Сторона захисту заявляє про фальсифікацію доказів та відвід прокурора, який вчинив службове підроблення", - пише Кравчук.

Також повідомляється, що адвокати Геннадія Корбана наполягають на тому, що "прокурор у справі є особою заангажованою", і тому вимагають його відведення. Суддя Дніпровського райсуду м. Києва Чаус М.О. вийшов до нарадчої кімнати для розгляду клопотання адвокатів про відвід прокурора.

Коломойський зробив заяву у справі Корбана: влада повинна припинити репресії

Український бізнесмен і колишній голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський зробив офіційну заяву у справі Геннадія Корбана і вимагає від влади негайно припинити політичні репресії проти десятків людей і забезпечити великий суспільний компроміс. Текст заяви наводимо повністю.

"Очевидно, що судовий процес над Корбаном модерується не судом, а третіми особами із зовнішніх кабінетів. Цим процесом влада дискредитувала свої наміри провести судову реформу, її можна вже не продовжувати.

Вперше в Україні влада організувала судові процеси, непрозоро обираючи підсудність і зручні для себе районні суди. Раніше ніколи не застосовувалася практика географічного перенесення судових засідань без судового контролю та рішень про це вищестоящих судів.

Не довівши до кінця задеклароване очищення судової системи, влада взяла в заручники всіх суддів країни через механізми погроз, публічної дискредитації, люстрації, переатестації і їхнього кримінального переслідування.

Розпочаті тиждень тому президентом України нові конституційні ініціативи реформування судів вже не наберуть 300 голосів депутатів і приречені на провал. Це означає, що в процесі цієї довгої парламентської процедури українські судді перебуватимуть в об'єктивній залежності від президентської адміністрації, яка контролює більшість у Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів.

Влада повинна негайно припинити політичні репресії проти десятків людей і забезпечити великий суспільний компроміс і консенсус.

Щоб повернути довіру до судової реформи, потрібно негайно скликати нову конституційну комісію, виключивши участь у ній чиновників і депутатів. Все має початися заново, з чистого аркуша", - заявив екс-глава Дніпропетровської ОДА.

Нагадаємо, під час прямого включення з клініки Амосова о 15 год. стало відомо, що Корбана з неї ще не вивезли. Представники прокуратури та СБУ, які залишили палату Корбана, за півгодини повернулися туди разом з лікарями.

Нагадаємо, Корбана було затримано 31 жовтня. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, термін якого закінчується 31 грудня.

Силовики 25 грудня перевезли Корбана з Дніпропетровська до Києва для примусового проведення судово-медичної експертизи. У Генпрокуратурі заявили про сумніви в тому, що політик справді має проблеми зі здоров'ям.

Увечері 25 грудня Корбану в Інституті ім. Амосова зробили операцію.

Разом з тим, 26 грудня Дніпровський районний суд Києва продовжив розгляд клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану з домашнього арешту на взяття під варту. При цьому суддя Чаус задовольнив клопотання прокуратури про примусову доставку Корбана до суду.

Адвокати Корбана просили суд відкласти судове засідання, оскільки їхній підзахисний не може брати участь у ньому за станом здоров'я.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Коломойський, адвокати, корбан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]