Пт, 2024-03-29, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
"Кореляцію" й засекречування переліку антиукраїнських діячів культури обіцяє Ніщук
Інші останні Культурні новини

Новопризначений міністр культури Євген Нищук має намір змінити практику створення чорних і білих списків іноземних артистів і кінофільмів. "Я зустрінуся з главою СБУ та з іншими відповідними органами, і ми знайдемо певну кореляцію в цьому механізмі", - заявив він у прямому ефірі програми "Сніданок з 1+1" у вівторок, 19 квітня 2016 року.

На його думку, "ми не можемо створити заборону на діячів культури з 700 осіб". "Я проти цих списків - білих, чорних, будь-яких. Повинен бути створений конкретний механізм... Є комісія при Держкіно, яка відстежує те, що повинно з'являтися на телебаченні, у висловлюваннях тих чи інших діячів мистецтва", - сказав Нищук.

"Ми можемо звернути увагу певних служб... Ми маємо подати інформацію про неодноразове приниження української гідності, історії, перекручування, спотворення наших героїв і, звичайно, СБУ має створити той механізм, коли, як в Америці, при перетині кордону, нікому не повідомляючи гучними списками. Але ті люди, які це робили, дізнавалися це при перетині кордону", - додав міністр.

Водночас Нищук наголосив, що люди, які дозволяють собі таку поведінку стосовно до України, не повинні приїздити й заробляти тут гроші на гастролях.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури України оприлюднило відповідь на відкритий лист голови Служби безпеки України Василя Грицака, в якому заявило про неможливість "додаткової ретельної перевірки" російських фільмів і акторів, внесених до "чорного списку". Грицак обурився після того, як Мінкультури заборонило усі без винятку російські фільми, оприлюднені після 1 січня 2014 року (тобто, з моменту появи російських силовиків на Євромайдані та подальшого збройного вторгнення на суверенну територію України) на що тепер вже колишній міністр культури В'ячеслав Кириленко відповів, що під прийняття даного рішення очолюване ним відомство керувалося прийнятим Верховною Радою чинним законодавством.

Окрім того, Кириленко, на відміну від Нищука, займав жорстку позицію стосовно Держкіно, яке, на його думку, нерідко видавало прокатні посвідчення російським серіалам, котрі мали потрапити під заборону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 688 | Додав: adminA | Теги: Ніщук, кореляція й засекречування переліку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]