Сб, 2024-04-27, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:47
Країна ЄС позбавлятиме житла - для українських біженців запровадили суворі правила
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Ірландія посилила правила для біженців,

Влада Ірландії запровадила нові суворі правила для біженців з України. Зокрема, українці, які захочуть виїхати на Різдво, можуть втратити безкоштовне житло. Причому обмеження стосується як міжнародних поїздок (зокрема в Україну), так і подорожей Ірландією.

За старими правилами біженці мали право залишати державне житло на 7 днів, тепер цей термін скорочено до нуля. Такі вимоги набули чинності у жовтні-2023, пише Extra.ie.

"Джерела, знайомі з роботою розміщення українців, повідомили, що кількість порожніх місць через те, що біженці тимчасово перебувають далеко від наданого державою житла, стала серйозною проблемою", – йдеться у матеріалі. Те, що деякі українці зловживають правом на безкоштовне житло і фактично там не перебувають, призводить до дефіциту місць для біженців, що знову прибули (до 700 осіб на тиждень).

Згідно з новими правилами, українські біженці все ще мають право залишати країну за обмежених обставин, якщо заздалегідь повідомлять про це міграційній владі. Тим не менш, тепер їхнє житло буде надано комусь іншому і не обов'язково залишиться вільним, коли вони повернуться до країни після Різдва.

"Бенефіціари тимчасового захисту можуть залишити своє тимчасове житло, щоб виїхати, але повинні заздалегідь повідомити про це департамент, відмовившись від свого житла, щоби вакантні місця могли бути використані для інших бенефіціарів тимчасового захисту, які цього потребують", – пояснили в Департаменті інтеграції.

Після повернення українці зможуть попросити про нове житло. Однак, якщо воно буде доступне, його розташування може бути абсолютно іншим.

Винятком є лише поїздки документально підтвердженими медичними потребами або з "міркувань співчуття". Однак і в цьому випадку броня житла не буде нескінченною. У правилах не вказано чіткого терміну, але прописано, що це має бути "розумний період часу".

Видання зазначає, що зміна ставлення до закордонних поїздок біженців – це лише початок. Адже в Ірландії планують цілу серію заходів, спрямованих на те, щоб зробити країну менш привабливою для тих, хто тікає від війни.

За даними ірландського мін'юсту, близько третини українців прибули до цієї країни вже після того, як були зареєстровані в іншій країні ЄС. Це свідчить про те, що Ірландію обирали через великі пільги, але тепер ситуація зміниться.

Як повідомлялося, низка країн, які прийняли велику кількість біженців з України, роздумують про запровадження спеціальних доплат українцям, які повертаються на Батьківщину. Такі виплати вже здійснює Норвегія, але планують запровадити також Швейцарія, Чехія та Ірландія.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 308 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]