Чт, 2024-03-28, 13:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
Країна на межі банкрутства - визнав уряд Греції і просить допомоги у ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд Греції незадовго до відкриття саміту Євросоюзу визнав проблеми з ліквідністю в країні.

Щоб уникнути дефіциту фінансових ресурсів, Афінам потрібна підтримка європейських партнерів, заявив віце-прем'єр Янніс Драгасакіс у четвер, 19 березня, по грецькому телебаченню, пише DW.

За його словами, з серпня Греція не отримує кредитних траншів ні від партнерів по єврозоні, ні від Міжнародного валютного фонду (МВФ), хоча весь цей час виконувала всі свої зобов'язання, а тепер зіткнулася з проблемою ліквідності. "Щоб виконувати наші зобов'язання, ми потребуємо хорошої співпраці з європейськими інституціями", - пояснив Драгасакіс.

Влада Греції, що перебуває на межі банкрутства, сподівається, що учасники саміту ЄС, який відбудеться 19-20 березня, ухвалять рішення про екстрену допомогу Афінам, передає УНІАН з посиланням на агентство Reuters.

У рамках саміту прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас зустрінеться з канцлером ФРН Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, головою Європейського центробанку Маріо Драгі, головою Європейської Ради Дональдом Туском та головою Єврогрупи Єруном Дейсселблумом.

Переговори грецької влади з міжнародними кредиторами поки що не принесли успіху. Відповідне повідомлення онлайн-видання німецької газети Handelsblatt підтвердили ввечері 18 березня політики в Афінах і Брюсселі. За даними видання, представники Єврокомісії, ЄЦБ і МВФ після телефонних переговорів з грецьким Мінфіном констатували, що влада Греції не виявляє готовності до співпраці.

При цьому грецький уряд, порушуючи домовленості, збільшив держвитрати. Греки знову виставили інститути "трійки" за двері, цитує агентство dpa думку представників міжнародних кредиторів.

Нагадаємо, в січні міністр фінансів Греції Яніс Варуфакіс заявив, що Греція відмовляється від співпраці з аудиторами міжнародних кредиторів - Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом.

При цьому ЄС і МВФ не збираються прощати борги Греції. Раніше новий прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас обіцяв виборцям таки домогтися перегляду умов економічної допомоги (2012 року - ред.) і списання частини зовнішнього боргу Греції, який зараз становить 320 млрд євро (175% ВВП країни).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: допомоги у ЄС, Уряд Греції, межі банкрутства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]