Сб, 2024-04-20, 18:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:52
Країни, де найбільше ув'язнених працівників ЗМІ, назвав комітет захисту журналістів
Інші останні Новини світу
Комітет захисту журналістів підрахував, що нині у світі 232 журналісти перебувають у в’язниці. Згідно зі звітом організації, найбільше журналістів за ґратами нині у Туреччині (49 осіб). На другому місці Іран, де ув’язнено 45 представників ЗМІ. Далі йде Китай – 32 особи, з яких 19 – це тибетці й уйгури, чиї громади наполягають на відокремленні від Китаю, повідомляє "Радіо Свобода".

Кількість ув’язнених журналістів цього року, за підрахунками комітету, зросла на понад півсотні осіб. Загалом показник 2012 року є найвищим за період від 1990 року.

Комітет захисту прав журналістів повідомляє, що найчастіше журналістів обвинувачують у тероризмі, державній зраді і діяльності, спрямованій на підрив суверенітету.

28 вересня Рада ООН із прав людини схвалила резолюцію про захист прав журналістів. У документі члени ради наголосили на необхідності гарантування безпечних умов для роботи журналістів, а також закликали уряди країн світу провести ретельні незалежні розслідування вбивств та насильства, скоєних щодо представників ЗМІ.

22 листопада Міжнародний інститут преси (МІП) визнав 2012-й найтрагічнішим за останні 15 років. При виконанні службових обов'язків загинули 119 журналістів. А найнебезпечнішою країною для журналістських відряджень визнано Сирію, де загинули 36 представників преси.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: комітет захисту журналістів, ув'язнених працівників ЗМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]