Пт, 2024-04-19, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
Країни G7 закликали Кремль відвести війська від кордонів України - «судитимемо про Росію по її діях»
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Глави МЗС країн G7 заявили, що не бачать ознак скорочення Росією військ біля кордонів України, та закликали Кремль до деескалації.

"Закликаємо Росію вибрати шлях дипломатії, деескалації напруженості, до суттєвого виведення військ поблизу кордонів України та до повного дотримання міжнародних зобов'язань, у тому числі щодо зниження ризиків та прозорості військових дій", — йдеться у спільній заяві глав МЗС країн G7.

Глави МЗС зазначили, що як перший крок вони очікують, що Росія скоротить військову активність уздовж кордонів України, як раніше обіцяв Кремль.

"Ми не бачили жодних доказів цього скорочення. Ми судитимемо про Росію по її діях", — зазначають вони.

Представники країн G7 знову нагадали, що будь-яка подальша військова агресія РФ проти України матиме величезні наслідки, включаючи фінансові та економічні санкції проти Кремля. Також міністри висловили підтримку Україні та відданість її суверенітету та територіальній цілісності.

"Ми визнаємо публічні заяви президента Володимира Зеленського, в яких наголошується на твердій прихильності України до Мінських угод та його готовності зробити конструктивний внесок у цей процес", — зазначили міністри.

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року. 16 лютого CNN з посиланням на дані української розвідки повідомив, що на кордонах перебуває понад 148 тисяч російських військових, у тому числі понад 126 тисяч сухопутних військ, але для повномасштабного вторгнення їх недостатньо.

Паралельно РФ проводить військові навчання біля східних кордонів України, в окупованому Криму, Білорусі та Чорному морі. Країни Заходу вважають, що кремлівський режим може таким чином готуватися до нового вторгнення.

Раніше Росія оголосила про повернення на бази військових Західного та Південного округів. Водночас президент США Джо Байден повідомив, що РФ не відводить війська від кордону України, і зараз у прикордонних районах сконцентровано понад 150 тисяч російських військових.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 392 | Додав: adminA | Теги: країни G7, кордони України, кремль, війська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]