Пт, 2024-04-19, 04:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
Крематорії в Китаї не справляються, люди звертаються до тіньових ділків, - COVID-19
Інші останні Медичні новини

Через різке зростання смертності від коронавірусу в Китаї крематорії по всій країні переповнені, а похоронна галузь паралізована. Про це пише Bloomberg.

У Китаї триває найбільший спалах епідемії коронавірусу. Через високу смертність крематорії переповнені і сім'ї змушені вдаватися до послуг місцевих тіньових бізнесів, щоби кремувати родичів, що померли, стверджує агентство.

У матеріалі з посиланням на джерела в Китаї сказано, що "похоронні бюро у великих містах перевантажені, і деякі експерти попереджають, що найгірше попереду".

В одному з похоронних бюро Пекіна виданню повідомили, що вони кремують близько 140-150 тіл на день, хоча раніше кількість не перевищувала 40. У крематорії міста Лунхуа розповіли, що у них спалюють близько 500 тіл на день, що в п'ять разів вище за звичайне. У крематоріях Пекіна та Шанхаю черга на кремацію розписана до середини січня.

У зв'язку з цим, пише Вloomberg, у Китаї суттєво зміцнився тіньовий бізнес за кремацією тіл. Раніше нелегальна кремація коштувала кілька тисяч юанів, але у січні деякі підпільні крематорії стали брати за неї десятки тисяч юанів, підвищуючи суму залежно від терміновості послуги. Наприклад, кремація протягом трьох днів коштує 68 тисяч юанів, кремація на день смерті – 88 тисяч юанів.

Наприкінці грудня 2022 року повідомлялося, що в Китаї зафіксовано найбільший спалах COVID-19 з початку пандемії. Наприклад, 20 грудня було зареєстровано майже 37 млн нових випадків захворювання за день.

Влада Китаю протягом майже трьох років дотримувалась політики "нульової толерантності" до COVID-19, тоді як більшість світу намагалася навчитися співіснувати з коронавірусом.
    
Наприкінці листопада 2022 року в Китаї почалися масові протести через занадто жорсткі антикоронавірусні обмеження. Після цього Пекін вирішив послабити жорсткість політики щодо стримування епідемії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 675 | Додав: adminA | Теги: COVID-19, китай, тіньовики, крематорії | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]