Чт, 2024-03-28, 12:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
Кримську ЛЕП відремонтували, але ще не підключили
Інші останні Новини з регіонів України

Держкомпанія "Укренерго" 29 листопада відновила лінію електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" і готова відновити енергопостачання анексованого Росією Криму упродовж кількох годин у разі досягнення домовленості з активістами блокади півострова.

Як наголошується у повідомленні "Укренерго", 29 листопада близько 16.00 за результатами переговорів міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина зі штабом громадської блокади Криму була досягнута домовленість про завершення робіт з відновлення лінії 220 кВ "Каховська-Титан", від якої за нормальною схемою здійснюється енергопостачання двох районів Херсонської області.

Згідно з повідомленням, бригада Херсонських магістральних мереж одразу вирушила на місце, й на кінець дня усі монтажні роботи були виконані в повному обсязі.

"Водночас, за вимогою протестувальників, проводи роз`єднані (на лінії виконано видимий розрив проводів шляхом зняття шлейфів на анкерній опорі)", - йдеться у повідомленні.

"У разі вирішення питання про включення лінії і подачу напруги на підстанцію "Титан", з`єднання шлейфів буде виконано упродовж кількох годин", - наголосили у компанії.

Нагадаємо, активісти блокади вимагають від окупаційної влади РФ звільнення українських політв'язнів.

Через "Чонгар" знову пустили машини

Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" відновив пропуск автомобільного транспорту. Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація з посиланням на заступника речника Південного регіонального управління Держприкордонслужби Максима Сороку.

За його словами, контрольний пункт в'їзду-виїзду "Чонгар" відновив пропуск автомобільного транспорту 30 листопада 2015 року з 10 години ранку.

Сорока додав, що переміщення контрольного пункту на нове місце дозволило покращити інфраструктуру та комфортність перетину як для пішоходів, яким виділено безпечні окремі смуги руху, так і для автомобільного транспорту.

Для цього збільшено кількість смуг руху, виділено місця відстою транспорту.

Крім того, прикордонний та митний контролі перенесено ближче до адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, що зменшило відстань, яку долають пішоходи.

За словами голови Генічеської районної державної адміністрації Олександра Воробйова, наразі тривають роботи з облаштування сервісної зони, їх планують завершити в четвер, 3 грудня.

"Майже рік тому територія, на якій розташований Чонгар, була звільнена і тільки тепер вдалося зняти всі формальності, пов’язані з перенесенням, власними силами, без чиєїсь допомоги. Передислокація покращить умови для перетину кордону та забезпечить контроль достатньо великої прикордонної зони", - прокоментував це голова Херсонської ОДА Андрій Путілов.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9-ї ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть до Криму, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли "під охорону" пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків. Ця енергія могла б покрити побутові потреби населення півострова.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: кримська ЛЕП, ремонт, не підключили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]