Пт, 2024-03-29, 08:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:44
Критичну резолюцію щодо переговорів про Brexit Європарламент ухвалив
Інші останні Новини Європейського Союзу

У перших чотирьох раундах переговорів між Євросоюзом та Великою Британією прогрес щодо пріоритетів ЄС був недостатнім.

Про це йдеться у резолюції Європарламенту, ухваленій сьогодні на пленарній сесії.

У документі зазначається, що Європейська Рада має визнати, що "достатнього прогресу" не було досягнуто щодо трьох цілей ЄС: забезпечення прав громадян ЄС та Британії, визначення фінансових зобов'язань Британії та врегулювання проблеми кордону між Республікою Ірландія та Північною Ірландією.

Документ рекомендує лідерам ЄС не погоджуватися на початок чергового етапу переговорів, якщо тільки не буде зроблено значного прориву з цих питань.

Резолюція визначає позицію Європарламенту для жовтневого саміту ЄС-27 у Брюсселі, коли лідери країн оцінять прогрес у переговорах щодо Brexit.

У документі Британію також звинувачують у "серйозному перешкоджанні" переговорам щодо фінансових виплат через відсутність "чітких пропозицій".

Раніше президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що у переговорах щодо Brexit ще не було досягнуто достатнього прогресу, щоб дозволити їм перейти до наступного етапу обговорення майбутніх відносин, включаючи питання торгівлі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: Brexit, резолюція, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]