Вт, 2024-04-16, 12:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:11
"Кухню" гібридної війни РФ проти України в Європарламенті розкрили
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В Європарламенті розкрили "кухню" гібридної війни РФ проти України

Сучасне кремлівське керівництво за будь-яку ціну намагається не допустити, щоб Україна стала успішною країною, але сама Росія зможе називатися європейською країною лише за умови успішності України.

Таке переконання у вівторок у Європарламенті під час представлення доповіді «Витоки від Суркова – внутрішня кухня гібридної війни Росії проти України» (The Surkov Leaks: The Inner Workings Of Russia’s Hybrid War In Ukraine) висловив європейський депутат Андрюс Кубілюс.

Захід був організований в Європарламенті за сприяння депутатів Анни Фотиги (Anna Fotyga) та Джефрі Ван Ордена (Geoffrey Van Orden), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін… інвестує в те, щоб Україна не стала успішною країною, якою вона може стати лише за умови інтеграції України до ЄС. Всі ці «нові території» (у контексті – Крим і окуповані райони Донбасу) є важливими для нього, але головна мета – не дозволити Україні стати успішною країною. І це ставить питання вже перед нами, як допомогти Україні стати успішною? Єдиний інструмент, який Захід мав після «холодної війни» і має зараз, – це інтеграція. Тож, коли президент Макрон говорить, що Росія є європейською країною, - я погоджуюсь з цим. Але вона може дійсно бути європейською країною, коли Україна стане успішною. Адже це буде приклад для російського народу», - зазначив європейський політик.

Він зауважив, що Захід не має нині чіткої довгострокової стратегії щодо розвитку відносин з Україною. Незважаючи на це, а також попри всі зовнішні виклики, Україна розвивається. За словами депутата, поточні зміни в Україні дуже нагадують процеси, які відбувалися в Балтійських країнах та у Польщі у 1992-1993 роках.

«Тоді наш перший президент повністю програв вибори. Люди в Литві вірили, що наступного дня після набуття незалежності ми житимемо, як у Швеції. На жаль, цього не сталося. То хто у цьому був винен? Зрозуміло, Ландсбергіс, президент. В результаті до влади повернулися колишні комуністи. На той час Росія була іншою, тоді ще були часи Єльцина. Але Захід мав мужність негайно запропонувати нам у 1993 році Копенгагенські критерії, що означало перспективу членства і дозволило зберегти темпи перетворень. Потім були виграші та нові програші у виборах, але стратегія Заходу у цьому сенсі була дуже важливою для того, щоб ми досягли успіху», - підкреслив Кубілюс.

Він висловив переконання, що Європейський Союз має допомогти народу України знайти відповідь на питання щодо власного майбутнього. На цей час європейська сторона остерігається говорити про перспективи України щодо членства, і це, як вважає Кубілюс, є «великою помилкою», адже мотивація людей до європейських стандартів не може досягати високого рівня, якщо вони не відчувають, що дійсно можуть досягти відчутного результату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 743 | Додав: adminA | Теги: європарламент, кухня гібридної війни РФ проти Укра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]