Чт, 2024-03-28, 18:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Куріння "за компанію" шкодить пам'яті не менше за постійне
Інші останні Новини світу

Куріння прискорює процеси дегенерації мозку навіть у тих, хто курить тільки по вихідних, "за компанію", з'ясували британські дослідники. Принаймні пам'ять потерпає однаковою мірою, передає InoPressa.

Науковці з Нортумбрійского університету провели експеримент, у якому взяли участь 84 студенти, розділені на 3 групи. Перша група викурювала близько 20 сигарет один-два рази на тиждень, зазвичай по вихідних. Випробовувані з другої групи викурювали 10-15 сигарет на день. Члени третьої групи взагалі не курили.

Всі учасники повинні були виконати завдання на запам'ятовування. Виявилося, що курці впоралися із завданням набагато гірше, ніж решта. Більш того, результати першої групи курців принципово не відрізнялися від результатів другої. Куріння прискорює процеси дегенерації мозку навіть у тих, хто курить тільки час від часу, резюмував Том Хеффернен з Нортумбрійского університету.

Раніше науковці з'ясували, що оральний секс вбиває більше чоловіків, ніж пиятика і тютюнопаління.

Нагадаємо, що американські науковці дійшли висновку, що пасивне паління може викликати у підлітків втрату слуху.

У ВООЗ вважають, що між днем початку куріння людини і проявом негативних наслідків цієї звички часто минає кілька років, і тому епідемія пов'язаних із тютюном хвороб та смертей тільки почалася. До 2030 року кількість щорічних смертей від куріння може зрости до восьми мільйонів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1071 | Додав: admin | Теги: процес дегенерації мозку, куріння | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]