Пт, 2024-03-29, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
Кворум на зборах учасників ТОВ Рада знизила до 50% та зняла регуляторні бар'єри для розвитку ДПП
Інші останні Економічні новини

Народні депутати підтримали у другому читанні законопроект №1058 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства в Україні та стимулювання інвестицій)".

За відповідне рішення у вівторок, 24 листопада, проголосував 261 нардеп, передає "РБК-Україна".

Законом передбачається зняття регуляторних бар'єрів для розвитку державно-приватного партнерства (ДПП) і стимулювання інших механізмів залучення інвестиційних капіталовкладень в Україну.

Також документом передбачається створення більш ефективних механізмів для співпраці між державою і територіальними громадами (державними партнерами) та приватними партнерами в рамках ДПП, поліпшення інвестиційних умов і гарантій для приватних інвесторів шляхом внесення змін до відповідних законів України та усунення невідповідностей, які дані закони містять.

Також Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект №2757 "Про внесення змін до статті 60 закону України "Про господарські товариства" (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю)". За відповідне рішення проголосували 233 нардепа.

Зокрема, відповідно до закону, загальні збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності більш як 50% голосів.

Водночас установчими документами товариств, у статутному капіталі яких відсутня державна частка, може бути встановлений інший відсоток голосів учасників (представників учасників), за умови присутності яких загальні збори учасників вважаються повноважними.

Законом встановлюється, що статути товариств з обмеженою відповідальністю до приведення їх у відповідність із цим законом застосовуються в частині, що не суперечить йому.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 12 листопада Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект щодо впровадження обмеження на проведення планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) до 30 червня 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: 50%, рада, збори учасників ТОВ, ДПП, регуляторні бар'єри, Кворум | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]