Вт, 2024-03-19, 04:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Ландик – лише привід наїхати на нас- шеф-редактор Lb.ua
Інші останні Політичні новини

Шеф-редактор сайту Lb.ua Соня Кошкіна впевнена, що звернення в прокуратуру народного депутата від ПР Володимира Ландика щодо журналістів lb.ua, тільки привід для розправи з незалежним виданням, повідомляє УНІАН.

Про це вона розповіла в інтерв'ю агентству новин, коментуючи конфліктну ситуацію, що виникла після вимоги депутата Ландика порушити кримінальні справи проти журналістів видання.

"Володимир Ландик визнав, що звертався в ГПУ з проханням перевірити факт не порушення нами його конституційних прав (за допомогою публікації смс-листування). Але, зробив він це вісім місяців тому і чому прокуратура приступила до справи лише зараз, не знає. Це – ключовий момент! Ландик – лише привід, формальний привід наїхати на нас, розправитися з незалежним ЗМІ перед виборами. На наш погляд, в цій ситуації, його просто використовують", - відзначила Кошкіна

"Очевидно, заяву Ландика органи дістали з нафталіну не для того, аби – провівши перевірку – відмовити в порушенні кримінальної справи. Навпаки – аби справу порушити", - додала вона.

"Удар спрямовано проти керівників сайту із щомісячною аудиторією в 2,3 мільйона людей. Зрозуміло, що "знешкоджуючи" таким чином перших осіб ресурсу, далі розправитися з Lb.ua – одним з небагатьох незалежних Інтернет-ЗМІ, що залишилися в країні, буде значно простіше", - сказала Кошкіна.

"За статтями, за якими нас хочуть звинуватити, світить до семи років в'язниці. І це не жарти", - відзначила вона.

"Ми захищатимемо себе всіма правовими методами. Сподіваючись також на здоровий глузд людей при владі (вони є і їх немало), в чиїх силах – не допустити погіршення ситуації, порушення справи. Не допустити, поки що ще можна. Бо ті, хто є "двигунами процесу", дуже серйозно підставляють і особисто першу особу, і правлячу партію, і країну в цілому", - додала журналіст.

Як повідомлялось, депутат від Партії регіонів Ландик звернувся в прокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування ресурсом LB.ua.

Відповідну заяву депутат подав у прокуратуру Печерського району Києва, повідомляє сайт LB.ua.

Депутат вимагає порушити кримінальну справу за статтею 163 Кримінального кодексу (порушення таємниці листування здійснене щодо державних або громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув’язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландика фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація від 18 листопада 2011 року "Ландик-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах".

У статті розміщено фото, на яких "регіонал" Ландик у сесійному залі парламенту веде смс-листування щодо долі свого сина, який на той момент перебував під судом за звинуваченням у побитті дівчини.

У свою чергу, юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не знаходять у діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим паче складу злочину. Разом з тим, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою, і висока ймовірність порушення кримінальної справи вже найближчим часом.

Нагадаємо, Романа Ландiка звинувачували у хуліганстві. Скандал спалахнув після того, як в Інтернет потрапило відео, на якому Ландiк у ресторані накидається з кулаками на молоду дівчину, а пізніше починає тягати її за волосся по підлозі.

31 жовтня стало відомо, що Коршунова уклала мирову угоду з Ландіком.

Однак Міністерство внутрішніх справ заявило, що відмова побитої Марії Коршунової від претензій до підозрюваного в цьому побитті Романа Ландика не впливає на притягнення його до кримінальної відповідальності в справі про хуліганство.

Народний депутат Тарас Чорновіл висловлював припущення, що за кримінальною справою проти Ландіка стоїть голова фракції "регіоналів" у Верховній Раді Олександр Єфремов.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 995 | Додав: adminA | Теги: Ландик, Соня Кошкіна, наїхати на нас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]