Вт, 2024-04-23, 13:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:37
Ледь не зірвав відкриття найвищої телевежі світу вітер
Інші останні Новини світу

Сильний вітер затьмарив відкриття найвищої у світі комунікаційної вежі Tokyo Skytree в Японії.

З міркувань безпеки довелося тимчасово закрити два ліфти, і деякі відвідувачі на півгодини застрягли на одному з оглядових майданчиків на висоті 450 метрів, зауважує BBC.

Висота вежі становить 634 метри, тобто вона майже вдвічі вища за Ейфелеву вежу в Парижі. Tokyo Skytree поступається лише хмарочосу Бурдж-Халіфа в Дубаї, який сягає заввишки 828 метрів.

Будівництво вежі розпочали 2008 року і витратили на нього понад 500 мільйонів доларів. Вчора перші тисячі гостей піднялися на оглядові майданчики найвищої у світі телевежі Tokyo Skytree, яка відчинила свої двері для відвідувачів після урочистої церемонії на північному сході японської столиці.

Головна мета будівництва Tokyo Skytree - трансляція радіосигналів для мовних компанії, оскільки відомій Токійській вежі (332,6 м заввишки) з цим завданням тепер годі впоратися: через появу великої кількості висотних будівель ретрансльований нею сигнал часто переривався.

У ясний день Tokyo Skytree можна розгледіти з АЕС "Фукусіма-1", що за 200 кілометрів від столиці.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: відкриття найвищої телевежі світу, вітер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]