Чт, 2024-04-25, 17:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:58
Легендарне місто Ельдорадо вірогідно знайшли вчені
Інші останні Новини світу науки і технологій

Дослідники відкрили до цього невідоме загублене місто в ізольованому гірському масиві Сьєра-Невада-де-Санта-Марта, який простягається вздовж карибського узбережжя Колумбії. Саме тут народилися легенди про золоте місто Ельдорадо. Тож цілком вірогідно, що саме його й вдалося знайти лиш тепер. Як пише Newsweek, виявлене місто вірогідно було засноване приблизно у 800 році нашої ери і було покинуте в часи іспанського завоювання. Руїни лежать на верхівці кутого гірського хребта на висоті 1500 метрів, заховані в густих лісових хащах.

Дослідник National Geographic Альберт Лін і археолог Сантьяго Гіральдо, які досліджували регіон впродовж 20 років, виявили стародавнє місто за допомогою технології під назвою LIDAR, яка дозволяє "бачити" крізь хащі. Спеціальний пристрій розмістили на борту літака, щоб "обстріляти" місцевість лазерними імпульсами з частотою в кілька тисяч разів на секунду. Це дозволяє створити детальну 3D-мапу, яка розкриває топографію місцевості й будь-які рукотворні артефакти на ній. Все це не видно неозброєним оком. Дослідник кажуть, що виявлене древнє поселення, вірогідно, було збудоване таємничою цивілізацією Тайрона, яка колись володіла територіями в горах Сьєра-Невада і частиною карибського узбережжя.

Про цей народ мало що відомо. Але їхнє існування задокументоване у записах іспанських завойовників, чия жадоба до золота спричинила появу легенди про Ельдорадо. Коли іспанці прибули до карибського узбережжя сучасної Колумбії на початку 16-го століття й зустрілися з людьми Тайрона, вони були вражені золотими орнаментами, які носили тубільці. З часом з'явилася легенда про те, що існувало ціле гірське місто, вкрите золотом. Втім, іспанцям так і не вдалося знайти Ельдорадо. Сучасні ж технології проливають більше світла на історію Тайрона в гірській частині Колумбії.

"Це той випадок, коли не чекаєш, що відкриєш втрачене місто. Але потім все складається так, що це стає справді можливо", - сказав Лін Newsweek. "Ми в частині Колумбії, де висота різко змінюється. Спочатку все починається з рівня моря, а за кілька миль вже стоїть височина завбільшки з Еверест. Рухаючись цією долиною, ви все більше занурюєтеся у світ народу, відомого нам як Тайрона", - пояснив дослідник.

Археологи десятиліттями досліджували місцевість, щоб з'ясувати більше про цивілізацію, яка існувала понад 500 років тому. Насправді нове поселення було виявлене неподалік археологічного парку "Загублене місто". Вчені вважають, що це стародавнє поселення було збудоване приблизно в 600 році нашої ери.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 820 | Додав: admin | Теги: Ельдорадо, знахідка, місто | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]