Пт, 2024-03-29, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:54
Лідери каталонських сепаратистів переїхали в Каталонію після місяців у в'язницях Мадрида
Інші останні Новини Європейського Союзу

Після місяців у в'язницях Мадрида лідери каталонських сепаратистів переїхали в Каталонію

Влада Іспанії переміщає шістьох каталонських екс-політиків, які виступали за незалежність регіону від Іспанії, з в'язниць Мадрида у в'язниці Каталонії.

Про це пише El Pais.

В Каталонію переводять колишнього заступника голови уряду Каталонії Оріола Жункераса, екс-радника з зовнішніх справ уряду Каталонії Рауля Ромеву, колишнього керівника громадської організації "Національна каталонська асамблея" Жорді Санчеса, голову організації Omnium Cultural Жорді Куішарта, колишнього радника з праці Долорс Бассу та екс-спікера парламенту Каталонії Карму Форкадель.

В'язнів перевозять в автобусах цивільної гвардії Іспанії, в яких для кожного з каталонців передбачена міні-камера.

Влада Іспанії наприкінці червня пообіцяла перевести дев'ять видатних каталонських сепаратистів, які перебувають в ув'язненні, у в'язниці в Каталонії. Таке рішення було прийнято після того, як суддя сказав, що не бачить необхідності в перебуванні цих ув'язнених у в'язницях Мадрида.

Колишніх каталонських політиків заарештували за звинуваченням у заколоті, підбурюванні до заколоту і розкраданнях після проведеного незаконного референдуму про незалежність Каталонії 1 жовтня. На них очікує суд.

Нагадаємо, 2 червня новий уряд Каталонії склав присягу, автоматично закінчивши семимісячний період прямого управління центрального уряду Іспанії у регіоні.

У своїй першій промові на посаді голови женералітету, Кім Торра заявив про наміри працювати на виконання волі виборців, які проголосували на референдумі за незалежну Каталонію у формі республіки.

Прем'єр Іспанії Педро Санчес заявив, що його уряд займе менш конфронтаційну позицію стосовно каталонських сепаратистів, залишаючись при цьому проти незалежності регіону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: в'язниці Мадрида, лідери каталонських сепаратистів, Каталонія, місяці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]